V.Bojarūna cerības neattaisnojās: SIA „DDzKSU” pārbaude nekonstatēja neko „briesmīgu”

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kā ziņots, deputāts Vladislavs Bojarūns šā gada janvārī intervijā portālam Gorod.lv ziņoja, ka SIA „Daugavpils DzKSU” veiktā pārbaude palīdzēs tikt skaidrībā ar vairākiem jautājumiem, tostarp siltummezglu uzstādīšanu un demontāžu, kurus V.Bojarūns uzskatīja par nelikumīgiem.

Tomēr, 30.aprīlī notikušajā preses konferencē komentējot pārbaudes rezultātus, SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka pārbaudes veicēji neko „briesmīgu un pārdabisku” nav konstatējuši.

J.Oļenovs pastāstīja, ka tika pārbaudīta uzņēmuma darbība 2012.-2013.gadā un Revīziju komisija konstatēja dažas neprecizitātes grāmatvedības uzskaitē, iepirkumu procedūrās, remontdarbu veikšanā un sastādītajās tāmēs. Tāpat komisija uzskata, ka ne visai pareizi notika dažu uzņēmuma pamatlīdzekļu iegāde un pārdošana, un norādīja uz ne visai pareizu grāmatvedības kārtošanu.

Auditori sniedza uzņēmumam rekomendācijas, kuras, pēc viņu domām, vajadzētu izpildīt. J.Oļenovs atzīmēja, ka SIA „DDzKSU” ir sagatavojusi atbildes uz dažām rekomendācijām, veikusi grozījumus grāmatvedības uzskaitē, sakarā ar dažām piezīmēm tiek gatavota dokumentācija.

Runājot par siltummezgliem un to nomaiņas procedūras pārbaudi, J.Oļenovs atzīmēja, ka šis process ne tikai pārbaudīts, jo auditoru uzmanība tika pievērsta uzņēmuma darbībai 2012.-2013.gadā, bet siltummezglu nomaiņa notika 2007.-2008.gadā. Pagājis laiks, un komisija norādīja tikai uz dažiem ar šo procesu saistītiem aprēķiniem.

Tāpat J.Oļenovs paskaidroja, ka siltummezglu tarifu noteica pašvaldība, un pašvaldības lēmums nav atcelts, tādēļ nav pamata to neievērot. Saskaņā ar pašvaldības 2009.gada lēmumu, tika saņemts līdzfinansējums, kredītsaistības vēlāk tika segtas, veikts pārrēķins. Tādējādi iedzīvotajiem par siltummezgliem jāmaksā par 10 mēnešiem mazāk, dažas mājas jau ir norēķinājušas, līdz šā gada beigām, visdrīzāk, norēķināsies arī pārējās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, paziņoja J.Oļenovs.
 


Написать комментарий