Daugavpils pilsētas dome steidzamā kārtā nolēma uzdot valsts iestādei pārdot AS „Spec.ATU” kapitāldaļas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.aprīlī ārkārtas Daugavpils pilsētas domes sēdē, par kuru tika paziņots dažas stundas pirms sēdes, apstiprināja dažus svarīgus jautājumus, tostarp jautājumu par AS „Spec.ATU” kapitāldaļu pārdošanu.

Atgādināsim, ka pēc dažiem neveiksmīgiem mēģinājumiem pagājušā gada 24.oktobrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu.

Valsts ir uzsākusi tai piederošo AS „Spec.ATU” kapitāldaļu novērtējumu ar mērķi tās pārdot un uzdevusi VAS „Privatizācijas aģentūra” organizēt kapitāldaļu novērtējumu, tādēļ pašvaldība nolēma pievienoties šim procesam. Saskaņā ar pilsētas Domes lēmumu, VAS „Privatizācijas aģentūra” uzdots organizēt arī pašvaldībai piederošo kapitāldaļu pārdošanu, par ko tā saņems atlīdzību 3,75% apmērā no pārdošanas summas. Tāpat deputāti nolēma, ka Dome proporcionāli tai piederošam kapitāldaļu skaitam segs ar šo procesu saistītos izdevumus, kuri tiks iepriekš saskaņoti.  

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas domei pieder 37,2% šī uzņēmuma kapitāldaļu (140 712 akcijas), valstij (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai) – 3,2%, uzņēmuma darbiniekiem – 59,6%.

Apspriežot šo lēmumu, deputātiem paskaidroja, ka VAS „Privatizācijas aģentūra”, kurai Dome uzdeva pārdot savas kapitāldaļas, šajā jautājumā ir vairāk iespēju un resursu, tai ir lielāka pieredze, nekā Domei. Tomēr jautājums par to, kas iegādāsies Domei piederošas kapitāldaļas, palika bez atbildes.

Atbildot uz Natālijas Petrovas jautājumu, kāpēc lēmums tiek pieņemts ārkārtas sēdē, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka VAS „Privatizācijas aģentūra” patlaban izvēlas kapitāldaļu vērtētāju un, lai pievienotos šim procesam, lēmums jāpieņem ātri. Jautājums par kapitāldaļu pārdošanu tika apspriests pirms pusgada, nepieciešamie dokumenti iesniegti saskaņā ar prasībām – vismaz 3 stundu laikā pirms ārkārtas sēdes, paskaidroja ziņotājs.

Diskusijas gaitā deputātiem paziņoja, ka pastāv iespēja, ka kapitāldaļu pārdošanas summa nesegs ar pārdošanu saistītos izdevumus. Atbildot uz Ritas Strodes jautājumu, vai šādā gadījumā Domei būtu labāk nevis pārdot kapitāldaļas, bet iegādāties papildus kapitāldaļas, lai pārvaldītu kontrolpaketi, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka citi akcionāri savas daļas pārdot nevēlas.

Vicemērs paskaidroja, ka nesen notika kārtējā AS „Spec.ATU” akcionāru sapulce, kurā tika apstiprināts uzņēmuma darbības pārskats par 2013.gadu. Patlaban uzņēmuma statūtu kapitāla vērtība ir 1,5 miljoni eiro, pēdējo divu gadu laikā dividendes akcionāriem netika izmaksātas, un pārdalītā peļņa sastāda 1,7 miljonus, to izmantos uzņēmuma attīstībai, paziņoja P.Dzalbe, norādot, ka uzņēmuma valde apliecināja, ka, pat nesaņemot Domes pasūtījumu par atkritumu izvešanu, uzņēmums turpinās darboties.

Rezultātā visi sēdē klātesošie deputāti nobalsoja par lēmuma apstiprināšanu, bet Anatolijs Gržibovskis aicināja Domes vadību tik svarīgus jautājumus apspriest koalīcijas padomē, kā tas atrunāts sadarbības līgumā.


Написать комментарий