Straujuma aicina iedzīvotājus aktīvi piedalīties ES aktivitātēs

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Mēs esam valsts ar milzīgu izaugsmes potenciālu, stipriem, strādīgiem un izglītotiem cilvēkiem, un tas, vai Latvija nākotnē būs veiksmīga, ir atkarīgs tikai no mums pašiem, apsveikumā Latvijas iedzīvotājiem, atzīmējot desmitgadi kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), pauž Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), ziņo LETA.

Premjerministre norāda, ka, pievienojoties ES, Latvija pievienojās pasaules bagātāko valstu saimei, kam ir kopīgas vērtības un principi, vienots tirgus, kopīga valūta un kopīga atbildīga ekonomiskā politika.

"Šo desmit gadu laikā Latvija ir piedzīvojusi nozīmīgu ekonomisku izaugsmi.

Esam ieviesuši vienoto valūtu - eiro. Ar Eiropas Savienības līdzekļu atbalstu esam uzbūvējuši neskaitāmus ceļu kilometrus, attīstījuši infrastruktūru pilsētās un ciemos, radījuši stabilu pamatu Latvijas kultūras attīstībai, kā arī nodrošinājuši labāku dzīvi tūkstošiem Latvijas ģimeņu," uzsver Straujuma.

Amatpersona gan norāda, ka šie desmit gadi nav bijuši tikai "gaiši un saulaini", jo kopā ar vairākām citām Eiropas valstīm izjusta un pārvarēta ekonomiskā krīze.

Tomēr šodien Latvija ir nostājusies uz attīstības ceļa, pārliecināta Straujuma. "Pirms desmit gadiem Latvijas pilsoņi skaidri pateica, ka Latvija ir Eiropas sastāvdaļa. Lai arī ir sāpīgi atzīt, ka daudzi iedzīvotāji šajos gados ir pametuši valsti, tomēr kā Eiropas Savienības pilsoņi viņi ir izmantojuši dotās tiesības brīvi izvēlēties dzīves un darba vietu Eiropā. Šodienas saspringtajā ģeopolitiskajā situācijā ir svarīgāk nekā jebkad iepriekš katram no mums apzināties, ka mēs esam Eiropas Savienības pilsoņi un ka Latvija ir Eiropas Savienības dalībvalsts," pauž Straujuma.

Premjerministre aicina visus iedzīvotājus maija beigās doties pie vēlēšanu urnām, lai izvēlētos Latvijas pārstāvjus Eiropas Parlamentā, un dalīt to atbildīgi. Viņa norāda, ka dalība vēlēšanās ir iespēja aktīvi piedalīties ES politikas veidošanā un Latvijas interešu aizstāvēšanā, kā arī iespēja noteikt visas ES attīstības virzienus nākamajiem pieciem gadiem.

Apsveikuma noslēgumā Straujuma pateicas visiem, kas ieguldījuši un turpina ieguldīt darbu, lai Latvija un ES attīstītos. "Mums visiem priekšā vēl ir daudz darāmā, līdz ar to novēlu, lai mums visiem pietiktu pozitīvas enerģijas un pārliecības stabilas un drošas valsts veidošanā," norāda premjerministre.


Написать комментарий