A.Kursītis solīja līdz Uzvaras svētkiem precizēt, kā tiek īstenota Mūžīgās uguns iedegšanas iecere Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, pie kura portāls griezās maija svētku priekšvakarā, nevarēja sniegt precīzu informāciju par, kā tiek īstenota aktīvistu iecere iedegt Daugavpilī Mūžīgo uguni.

Andrejs Kursītis atzīmēja, ka viņam jāsavāc papildinformācija un ar šo jautājumu pie viņa var griezties pēc nedēļas, t.i., ap 8.maiju.

Saskaņā ar izpilddirektora rīcībā esošo pēdējo informāciju, šī jautājuma risināšanu administrē Brāļu kapu komiteja, kurai jāpieņem noteikti lēmumi. A.Kursītis neapstiprināja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas Santas Pupiņas pirms kāda laika ziņoto informāciju par to, ka Brāļu kapu komiteja jau esot izsniegusi nepieciešamas atļaujas un Domei jāpieņem lēmums par zemesgabala iedalīšanu minētās ieceres aktīvistiem.

Atgādināsim, ka viens no aktīvistiem, kas centās panākt Mūžīgās uguns iedegšanu Daugavpilī, bija Jurijs Zaicevs, kurš, kļūstot par deputātu, žurnālistiem, kuri izrādīja interesi par šo jautājumu, ieteica griezties pie cita aktīvista. Pēc J.Zaiceva domām, ieceres realizāciju kavēja birokrātiskie šķēršļi, kurus lika Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta toreizējā vadītāja. Departamentā ir jauna vadītāja, tomēr izskatās, ka Mūžīgā uguns tiks iedegta tikai uz divām dienām – par godu Uzvaras svētkiem.


Написать комментарий