Daugavpils pilsētas domē nepaziņoja, kas pasniedz deputātiem latviešu valodu un cik tas maksā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.maijā Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē žurnālisti jautāja pilsētas mēram Jānim Lāčplēsim, vai trīs deputāti, kuru valsts valodas zināšanas tika atzītas par nepietiekamām, sākuši uzlabot valodas prasmes.

„Pašvaldība likumā noteiktos pienākumus ir izpildījusi, tagad jāstrādā deputātiem un pasniedzējiem. Mēs organizējām nepieciešamo procedūru”, atbildēja Jānis Lāčplēsis, apstiprinot, ka pašvaldība organizēja iepirkuma procedūru par pasniedzēju pakalpojumiem.

Atgādināsim, ka aprīlī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par 6 900 eiro iedalīšanu 3 deputātu valsts valodas apguvei. Deputāts Aleksandrs Samarins atteicās no pašvaldības līdzekļiem, paziņojot, ka valodas zināšanas uzlabos par saviem līdzekļiem. Savukārt Jurijs Zaicevs un Vladislavs Bojarūns no pašvaldības iedalītās naudas neatteicās.

Jāatzīmē, ka iepriekš bija plānots, ka deputāti apmeklēs individuālas nodarbības, kuras maksās vairāk nekā 8 eiro stundā. Pašvaldībā ziņoja, ka precīza summa un pasniedzēju vārdi būs zināmi pēc iepirkumu procedūras noslēguma. Tomēr, neskatoties uz pilsētas mēra apgalvojumu, ka iepirkuma procedūra tikusi rīkota, pašvaldības mājas lapā šāda informācija nav pieejama.

Saskaņā ar likumu, ja deputāti līdz gada beigām nepierādīs, ka ir uzlabojuši valsts valodas zināšanas, viņi var zaudēt deputāta mandātu.


Написать комментарий