Francijā palūdza zēnus 16. maijā atnākt uz skolu svārkos

foto: etudiant.lefigaro.fr
foto: etudiant.lefigaro.fr

Kā tiek ziņots Nantes akadēmijas (teritoriālā izglītības departamenta) paziņojumā presei, 2014. gada 16. maijā 27 liceju audzēkņiem zēniem un pasniedzējiem vīriešiem tiek ieteikts atnākt uz nodarbībām svārkos.

Tiek paskaidrots, ka akcijas ar nosaukumu „Pacel svārkus” (Ce que Soulève la jupe) mērķis ir cīnīties ar sieviešu diskrimināciju, uzlabot dzimumu attiecības un atjaunot diskusiju par vienlīdzību.

Kā ziņo ria.ru, akcija notiks apgabala pilsētu licejos, kuru vidū ir Nante, Šatobriāna, Le Mana, Anžē. Kā tiek atzīmēts paziņojumā presei, tiem vīriešu dzimuma mācību iestāžu audzēkņiem un darbiniekiem, kuri negribēs ierasties šādā izskatā, tiek ieteikts 16. maijā nēsāt uzlīmi „Es cīnos pret seksismu, un tu?”.

Kā raksta The Local, Nantes akadēmijas priekšlikums, kuru ir sankcionējusi Francijas Izglītības ministrija, jau ir radījis vietējo iedzīvotāju un Francijas politiķu sašutumu. Studentu savienības UNI prezidents Olivjē Viāls nosauca akciju par „muļķība, kura tā vietā, lai palīdzētu sievietēm paust savu sievišķību, ir vērsta gan uz sieviešu, gan vīriešu identifikācijas noliegšanu”.

Francijas MIL atzīmē, ka akcijas rīkošana ir sakritusi ar Francijas Izglītības ministrijas plāniem ieviest mācību iestādēs seksuālās izglītības stundas, kuru saturs daudziem vecākiem šķiet nepiedienīgs. Pēc The Local datiem 16. maijā Nantē tiek plānotas protesta akcijas pret „svārku dienu” vietējos licejos.


Написать комментарий