Kafiju un garšvielas tirgojošā firma zaudēja valdes locekli – J.Zaicevu un sāka piegādāt Domei melnzemi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.maijā Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā tika paziņots konkursa rezultāts uz melnzemes piegādi Daugavpils pašvaldības uzņēmumam „Labiekārtošana-D”.

Par konkursa uzvarētāju kļuva firma "MAFKIS", kura piedāvāja līgumcenu 39 775 eiro apmērā. Interesanti, ka saskaņā ar Lursoft datu bāzē pieejamo informāciju, minētā firma tirgo kafiju, tēju, kakao un garšvielas.

Informācijas par to, kurā brīdī firma mainīja darbības jomu, datu bāzē nav pieejama, tomēr kļuva zināms cits interesants fakts, proti, kopš 2007.gada firmas "MAFKIS" valdes loceklis ir pagājušā gada 1.jūnijā Daugavpils pilsētas domē ievēlētais Jurijs Zaicevs, kurš pēc vēlēšanām – 2013.gada 3.septembrī – nezināmu iemeslu dēļ atstāja firmas valdi.

J.Zaiceva vietā firmas, kura 2013.gadā bija nopelnījusi 680 latus un tās gada apgrozījums bijis 2 565 lati, valdē tika iekļauta cita persona. Interesanti, ka pašvaldība uzticēja šai firmai pasūtījumu, kurš 11 reizes pārsniedz firmas apgrozījumu, turklāt iegādāsies no tās nevis kafiju un tēju, bet auglīgas zemi.

Augstākminētās informācijas pamatā ir oficiālie dokumenti, un acīmredzot Daugavpilī šāda veida situācijas, kad deputāti un tam tuvas personas nav faktiskie firmu vadītāji, bet firmas saņem pašvaldības pasūtījumus, nav retas.

Piemēram, plašsaziņas līdzekļi nesen ziņoja, ka SIA „Daugavpils DzKSU” tagad pasūta blankas tipogrāfijā, kas reģistrēta vietā, kurā iepriekš atradās vicemēra Pētera Dzalbes vadītā tipogrāfija. Portāls vēlējās precizēt minēto informāciju un 17.martā nosūtīja pieprasījumu SIA „DDzKSU”, taču atbildi nesaņēma.

Tāpat ir informācija, ka, piemēram, ar firmu „Mikss Serviss”, kura šogad uzvarēja divos Daugavpils pilsētas pašvaldības konkursos un piegādās datortehniku un kancelejas preces par 22 tūkst. eiro, ir saistīts Domei tuva plašsaziņas līdzekļa vadītājas bijušais vīrs.


Написать комментарий