Tuvāko sešu mēnešu laikā Latgalē plānots radīt 461 jaunu darbavietu 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar oficiālo informāciju Valsts nodarbinātības aģentūra (VNA) sagatavojusi īstermiņa  Latvijas darba tirgus 2014. gada II pusgada prognozi.

Tādējādi tika noskaidrots, ka tuvākajos sešos mēnešos lielākais darbavietu skaits tiks radīts speciālistiem, pakalpojumu un tirdzniecības nozares darbiniekiem, kā arī kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem.

Protams, lielākais jauno vakanču skaits būs Rīgā. Kopumā tiek plānots radīt 5895 darbavietas, no kurām 3124 – Rīgā, 746 – Rīgas rajonā, 401 – Vidzemē, 634 – Kurzemē, 529 – Zemgalē un 461 – Latgalē.

Interesanti, ka tuvākajos sešos mēnešos pieprasītākās profesijas būs programmētāji, informācijas tehnoloģiju speciālisti, režisori un producenti, iepakotāji, komercdarījumu speciālisti, inženieri, pārdevēji un pārdevēju palīgi, būvdarbu vadītāji, oficianti, lauksaimniecības un ražošanas tehnikas mehāniķi, atslēdznieki, pirmsskolas pedagogi un skolotāji, ģeologi, ģeofiziķi, dārznieki, celtnieki, preču piegādes aģenti, iekšlietu izmeklētāji, medmāsas u.c.

Zīmīgi, ka darba devēju nosaukto iemaņu vidū, kuras nepieciešamas darbiniekiem, tika nosauktas valodu zināšanas, saskarsmes iemaņas un datorzināšanas.

Atzīmēsim, ka prognoze sastādīta, analizējot un apkopojot 11 nozaru 2556 darba devēju pieprasījuma aptaujas rezultātus.


Написать комментарий

ar makimāli 200 euro atalgojumu mēnesī - aizmirsāt piebilst

Ļoti jauki! Un vai šajās darba vietās algas arī maksās?

Написать комментарий