Līgo vakarā dziedāsim, dejosim un dosimies uz pirtiņu Rēzeknes centrā!

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Rēzekniešus un ciemiņus Līgo svētkos – 23. jūnija vakarā – šogad aicinām līgot pie ugunskura Festivāla parkā (Pils ielā 7, Rēzeknē), kur ikviens varēs rotāties ar Jāņuzālēm un mieloties ar lauku labumiem, bet drosmīgākie varēs izmēģināt pirtī pērties pašā pilsētas centrā, lai pēc tam līgotu līdz saullēktam kopā ar Latgales šlāgermūzikas grupu “Baltie lāči”, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

23.jūnija pusdienlaikā Rēzeknes Festivāla parkā pulcēsies pašmāju tirgotāji zaļajā tirdziņā, kur varēs izgaršot un iegādāties Jāņu sieru un mājas alu Līgo svētku galdam.

No plkst. 14.00 visa ģimene aicināti iesaistīties vairākās radošajās darbnīcās – varēs mācīties pīt Jāņu vainagus un apgūt jaunas zināšanas par zāļu tējām, kopā ar saimniecēm katliņā uz ugunskura gatavot un sasiet Jāņu gardum gardu sieru, vai sasiet svaigu pirts slotiņu un turpat Rēzeknes upes krastā doties pērties pirtiņā. Mūsdienās viss ir iespējams – arī oriģināla pirtiņa uz riteņiem pašā pilsētas centrā – pārsteigums garāmgājējiem, bet miesas attīrīšanas iespēja pirts labumu baudītājiem, kas darbosies līdz pat vēlai naktij.

Plkst. 20.00 Rēzeknes Tautas teātris priecēs ar Bronislava Vaļpītra izrādi „Patentēts inteligents” jeb „Kai Mikeļs precētīs gribēja” Māras Zaļaiskalns režijā. Komēdija latgaliski ar dziedāšanu un dancošanu stāsta par Mikeli, kurš tik ļoti grib precēties, bet izredzētā ir ciema smalkākā jaunkundze, kura par precēšanos ij nedomā, bet, ja precēšoties – zina teikt skolas saimniece – tad tikai ar „teleģentu personu”. Kas tā par „ligu” un kā lai tādu dabū? Kur aitas, tur cirpēji! Un par palīgiem un padomdevējiem naivajam un paslinkajam, bet uzņēmīgajam lauku puisim piesakās gan Pabiru partijas vietējās nodaļas dibinātājs Misiņa kungs, gan veiklie tirgoņi Abrams ar kundzi, gan citi labvēļi.

Uzreiz pēc izrādes sadziedāsimies kopā ar folkloras kopu “Rūta”, kas Līgo dziesmas izdziedājusi jau 30 gadu garumā un joprojām, mainoties paaudzēm, nemainīgi turpina ielīgot laukus un pilsētas ar dziesmām.

Jāņuguns Rēzeknē iedegsies koši un krāšņi – ugunskurs būs “ietērpts” vietējā mākslinieka Gundara Kozlovska ugunsskulptūrā “Latvju raksti”, kas iemirdzēsies pāri pakalniem un spīdēs līdz pat rīta gaismai. Savukārt Līgo nakts zaļumballē ar tautā iemīlētām un populārām dziesmām priecēs Andris Baltacis un grupa “Baltie lāči”, ļaujot lustēt un izbaudīt saulgriežu mistisko noskaņu.

Visa pasākumu programma bez maksas.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий