Daugavpils novada dome nolēma tikai daļēji kompensēt iedzīvotājai morālo kaitējumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.jūnijā Daugavpils novada domes deputāti izskatīja vairākus jautājumus, tostarp morālā kaitējuma kompensāciju kādai novada iedzīvotājai.

Ziņotājs – Daugavpils novada domes Juridiskās nodaļas vadītājs Andris Pļaskota – pastāstīja, ka sakarā ar Administratīvās komisijas darbību Daugavpils novada dome izskatīja iedzīvotājas iesniegto iesniegumu par morālā kaitējuma kompensāciju 7 114, 36 eiro apmērā.

Jāpaskaidro, ka 2013.gada 3.maijā iedzīvotāja pārsūdzēja Rēzeknes Administratīvās rajona tiesas 2013.gada 24.aprīļa lēmumu, kas tika nosūtīts Daugavpils novada domes Administratīvai komisijai.

Vēlāk – 2014.gada 27.februārī – sūdzība ar tai pievienotiem materiāliem un norādi, ka dokumenti septiņu dienu laikā jānosūta Daugavpils tiesai tika nosūtīti Administratīvai komisijai, taču tas netika izdarīts. Daugavpils novada dome, sūtot materiālus Daugavpils tiesai, lūdza atjaunot procesuālo termiņu, kas tika nokavēts iestādes vainas dēļ.

Ņemot vērā augstākminēto, iedzīvotājai bija tiesības lūgt kompensēt morālo kaitējumu.
„Daugavpils novada dome nenoliedz, ka Daugavpils novada domes Administratīvās komisijas bezdarbības dēļ netika ievērots likumā noteiktais termiņš, sakarā ar ko personai procesa rezultāts bija jāgaida daudz ilgāk. Tomēr, pēc Daugavpils novada domes domām, nodarītais morālais kaitējums nav tik liels, lai būtu pamats prasīt naudas kompensāciju”, atzīmēja A.Pļaskota.

Pēc viņa vārdiem, nodarītais kaitējums nav smags, jo Daugavpils novada domes Administratīvā komisija nerīkojas ar mērķi ierobežot iedzīvotājs tiesības.

A.Pļaskota atzīmēja, ka, pēc Daugavpils novada domes viedokļa, iedzīvotājas morālo kaitējumu kompensē fakts, ka iestāde atzīst savu vainu un šajā situācijā būtu pareizi, ja Dome rakstiski atvainotos iedzīvotājai, tādēļ lūgums par morālā kaitējuma kompensāciju tiks apmierināts daļēji.

Deputāti vienbalsīgi atbalstīja minēto lēmumu, kas var tikt pārsūdzēts mēneša laikā no spēkā stāšanās dienas.


Написать комментарий