Īpaši izveidotās darba grupas jaunatnes politikas koncepcija joprojām tiek saskaņota

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šobrīd joprojām tiek saskaņota jaunatnes politikas attīstības koncepcija, kuru izstrādāja darba grupa deputāta Jurija Zaiceva vadībā, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa.

Pēc viņas vārdiem, dokuments esot izskatīts un komentāri nosūtīti.

D.Kriviņa paskaidroja, ka visām šāda veida koncepcijām un plānošanas dokumentiem jābūt saskaņotiem ar pilsētas attīstības programmu, šajā gadījumā, ar apstiprināto Daugavpils pilsētas attīstības stratēģiju.

Attīstības departaments izskata visus plānošanas dokumentus un izvērtē, vai tie atbilst attīstības programmai. Nepieciešamības gadījumā tiek ieteikta dokumenta uzlabošana, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumus.

Pēc Departamenta vadītājas vārdiem, pilsētas attīstības programmā tiek iekļauti vairāki virzieni un noteiktas konkrētas prioritātes, kurām pašvaldība pievērsīsies noteiktā laika posmā. Šīs prioritātes ir saistītas arī ar izglītību, jaunatnes atbalstu utt.

Atgādināsim, ka īpaši izveidotā darba grupa J.Zaiceva vadībā dažu mēnešu laikā izstrādāja Daugavpils jaunatnes politikas attīstības koncepciju. Tajā norādīts, ka, strādājot ar jauniešiem, jāizvirza vairāki uzdevumi, piemēram, jāattīsta lokālais patriotisms, jāsekmē jauniešu uzticēšanās pašvaldībai, jāaktivizē darbs ar jauniešiem, jaunieši „jāatrauj” no datoriem un jāpārliecina pamest sliktas kompānijas. Tiesa, koncepcijas autori neaprēķināja, cik maksās visa iecerētā realizēšana, koncepcijā ir iekļauti tikai priekšlikumi, kā situācija varētu tikt uzlabota.


Написать комментарий