Daugavpils „jaunatnes” koncepciju atzina par vāju un lika pārveidot

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments izskatīja Daugavpils jaunatnes politikas attīstības koncepciju, kuru izstrādāja darba grupa deputāta Jurija Zaiceva vadībā.

Tas ir saistīts ar Daugavpils mēra rīkojumu, saskaņā ar kuru visām šāda veida koncepcijām un plānošanas dokumentiem jābūt saskaņotiem ar Attīstības departamentu, kas sniedz atzinumu par dokumentu atbilstību pilsētas attīstības programmai. Nepieciešamības gadījumā tiek sniegtas rekomendācijas par dokumenta uzlabošanu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem.

Telpiskās attīstības plānotāja Helēna Trošimova paskaidroja portālam Gorod.lv, ka visām augstākminētajā koncepcijā minētām organizācijām tika nosūtīti pieprasījumi, lai noskaidrotu to attieksmi pret koncepciju un saņemtu priekšlikumus.

Pieprasījumi bija nosūtīti Komunālās saimniecības pārvaldei, Pašvaldības policijai, Jaunatnes departamentam, Daugavpils Universitātes Karjeras un iniciatīvu atbalsta centram, Sporta pārvaldei un Izglītības pārvaldei.

Pēc minēto organizāciju rekomendāciju saņemšanas Departaments sastādīja atskaiti, kurā sniedza koncepcijas vērtējumu un nosūtīja to atbildīgai personai (acīmredzot deputātam J.Zaicevam).

Izrādījās, ka, pēc organizāciju domām, koncepcija esot visai vāja un to nepieciešams pārveidot. Turklāt neviena no augstākminētajām iestādēm nebija iesaistīta darba grupas darbībā, kā arī nesaņēma pieprasījumus par informatīvo materiālu vai situācijas analīzes sniegšanu.

Neskatoties uz minēto, koncepcijā ir arī pozitīvas iezīmes – Daugavpilī domā par jaunatnes dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Atgādināsim, ka īpaši izveidotā darba grupa J.Zaiceva vadībā dažu mēnešu laikā izstrādāja Daugavpils jaunatnes politikas attīstības koncepciju. Tajā norādīts, ka, strādājot ar jauniešiem, jāizvirza vairāki uzdevumi, piemēram, jāattīsta lokālais patriotisms, jāsekmē jauniešu uzticēšanās pašvaldībai, jāaktivizē darbs ar jauniešiem, jaunieši „jāatrauj” no datoriem un jāpārliecina pamest sliktas kompānijas. Tiesa, koncepcijas autori neaprēķināja, cik maksās visa iecerētā realizēšana, koncepcijā ir iekļauti tikai priekšlikumi, kā situācija varētu tikt uzlabota.


Написать комментарий