Premjerministre L.Straujuma: Latvijā ir nedaudz jūtama Krievijas ekonomikas ietekme

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītās nedēļas beigās Daugavpili apmeklēja Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma, kura piedalījās preses konferencē un izteica savu viedokli par situāciju Ukrainā.

„Mēs nevaram atzinīgi vērtēt to, kas patlaban notiek Ukrainā, tāpat kā nav iespējams akceptēt Krimas aneksiju. Ļoti ceru, ka Krievijas, Ukrainas, Vācijas un Francijas ārvalstu ministru pārrunu rezultātā situācija Ukrainā kļūs mierīgāka.

Ja situācija pasliktināsies, ja Krievija iejauksies, Eiropas Savienībai nāksies ieviest ekonomiskās sankcijas.

Tomēr es ceru, ka šīs sankcijas netiks piemērotas, jo tas nebūs izdevīgi nedz Eiropas valstīm, nedz Krievijai un Ukrainai.

Šodien neesmu skatījusies ziņas, bet ceru, ka diennakts laikā Ukrainā nav notikušas jaunas traģēdijas”, paziņoja premjerministre.

Pēc L.Straujumas domām, Krievijas ekonomika Latviju īpaši neietekmē.

„Runājot par Krievijas ekonomiku, jāsaka, mēs Latvijā tās ietekmi īpaši neizjūtam. Ir kritusies Krievijas rubļa vērtība, tādēļ mūsu produkcijas eksports nav tik ienesīgs, kā agrāk. Taču, spriežot pēc iekšzemes kopprodukta, šīs izmaiņas nav būtiskas”, uzskata premjerministre.

Atgādināsim, ka viņas priekšgājējs premjerministra amatā Valdis Dombrovskis savulaik norādīja, ka Krievija Latvijai vienmēr bijusi nopietna ekonomiska partnere, ar kuru jārēķinās.


Написать комментарий