„Gaudeamus” svētku laikā Daugavpils tramvajus bez maksas izmantoja vairāk nekā 6 000 svētku dalībnieku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 10.jūlijā, Daugavpils pilsētas domes sēde sākas ar deputāta sveikšanu pagājušajā dzimšanas dienā.

Deputāte Natālija Petrova pašvaldības vārdā deputāte apsveica Juriju Zaicevu un pasniedza viņam sarkano rožu pušķi. Pēc tam deputāti pievērsās darba kārtībā iekļauto jautājumu apspriešanai.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja par kompensācijas summu, kuru saņems AS „Daugavpils satiksme”, kas bez maksas pārvadāja XVII Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētku dalībniekus.

Daugavpils pilsētas pašvaldība, pamatojoties uz līgumu, kas šā gada jūnijā bija noslēgts ar Valsts izglītības satura centru, atbalstīja svētku rīkošanu, nodrošinot svētku dalībniekus ar iespēju bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu.

Pēc A.Kursīša vārdiem, minēto iespēju svētku dalībnieki izmantoja visai aktīvi. Sakarā ar to, ka galvenie svētku pasākumi notika Rotko mākslas centrā, vispieprasītākais bija 3.tramvaja maršruts, kas brauc uz Daugavpils cietoksni. Triju dienu laikā to izmantoja 3 306 svētku dalībnieki un viesi, kurus konduktori atpazina pēc rokassprādzēm ar dalībnieka vārdu.

Otrais populārākais maršruts bija 1.tramvaja maršruts. Svētku laikā to izmantoja 2 853 festivāla dalībnieki. 2.maršrutu bez maksas izmantoja tikai 135 cilvēki.

Kopumā 27., 28. un 29.jūlijā Daugavpils tramvajus bez maksas izmantoja 6 294 cilvēki. AS „Daugavpils satiksme” tiks izmaksāta kompensācija 2 416 eiro bez PVN (ņemot vērā vienas biļetes maksu – 0,43 eiro).

Pēc izpilddirektora domām, tādējādi pašvaldība atbalstīja Daugavpilī norisinājušos svētkus.


Написать комментарий