Ukrainas karavīri ar kaujām atbrīvojuši Luhanskas lidostu

foto: AFP
foto: AFP

Ukrainas karavīri svētdien ar kaujām piekļuvuši Luhanskas lidostai un atbrīvojuši to no prokrieviskajiem kaujiniekiem, laikraksts "Ukrainskaja Pravda" vēsta par valsts Prezidenta administrācijas paziņoto.

"Prezidentam Petro Porošenko tikko noziņoja no pretterorisma operācijas štāba, ka Ukrainas karavīri ar kaujām ir piekļuvuši Luhanskas lidostai, tagad tā ir atbloķēta," norādīja administrācijā.

Pirms tam ziņots, ka Ukrainas vienības atrodas trīs kilometru attālumā no lidostas un cīnās par tās atbrīvošanu. Sadursmēs ievainojumus guvuši trīs karavīri.

Vēstīts, ka Luhanskas apkaimē pēdējās dienās notiek sīvas kaujas. Svētdienas rītā pilsētā pamanīta kaujinieku tehnikas kolonna, kas Ukrainā ielauzusies no Krievijas.

Piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Savukārt sestdien vakarā Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņoja, ka valsts teritorijā ienākuši un izveidojuši slēpni Krievijas karavīri.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

 


Написать комментарий