Baltkrievu „Kupalinka” jautri aicināja ciemos etnofestivālā GOSTI 1

foto: Baltkrievu kultūras centrs
foto: Baltkrievu kultūras centrs

2014.gada 11.un 12.jūlijā Rēzeknē norisinājās 7.starptautiskais etnofestivāls GOSTI, kurā piedalījās vairāk nekā 800 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Ukrainas un Turcijas. Daugavpili pārstāvēja baltkrievu tautasdziesmu ansamblis „Kupalinka” un lietuviešu „Rasa”.

Baltkrievu tautasdziesmu ansamblis „Kupalinka” (mākslinieciskais vadītājs Vjačeslavs Petrovs) etnofestivālam Rēzekne sagatavoja speciālu koncertprogrammu, kas bija veltīta viesmīlības un siena pļaujas tēmai. Baltkrievu skanīgajām dziesmām, kas skanēja koncertlaukumā pie Pilskalna, aplaudēja daudzi skatītāji.

Savukārt Festivāla promenādē tika ierīkota baltkrievu sēta, kurā saimnieki – Rēzeknes „Suzorje” iepazīstināja skatītājus ar baltkrievu tautas sadzīvi un nacionālo virtuvi. Bet tajā pašā laikā skanēja baltkrievu „Kupalinkas” dziesmas, ko nomainīja Polockas „Golubica”, Preiļu „Rjabinuška”, Glubokas „Kriničanka” un citi baltkrievu radošie kolektīvi.

Daugavpils baltkrievu tautas dziesmu ansambļis „Kupalinka” par dalību etnofestivālā saņēma pateicības rakstu. Svinīgajā uzņemšanā GORS koncertzālē pateicības un suvenīrus dalībniekiem pasniedza Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Par baltkrievu radošā kolektīva dalības etnofestivālā GOSTI Rēzeknē pozitīvo rezultātu kļuva jaunās iepazīšanās ar ansambļiem no Baltkrievijas, apmaina ar kontaktinformāciju un kopīgo projektu ieceres.

Starptautiskais etnofestivāls „GOSTI” notiek katru otro gadu un šogad norisinājās jau 7.reizi. festivāla mērķis ir ar mūziku, deju un rituālu palīdzību parādīt Rēzeknē, Latgalē un citās Latvijas pilsētās dzīvojošo minoritāšu etniskās un kulturālās vērtības. Festivālu organizē Rēzeknes pilsētas kultūras un tūrisma centrs sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi, Nacionālo kultūras biedrību namu, Rēzeknes novada domi un Eiroreģionu „Ezeru zeme” .

15.07.2014 , 16:45

Preses relīze , GOROD



Написать комментарий

Kredīts uzņēmumiem ir viens no ātrākiem veidiem ka piesaistīt finansējumu https://www.cityfinances.lv/lv/kredits-uznemumiem/