Meitene veikusi 4 abortus līdz 16 gadu vecumam

foto: dailysmi.net
foto: dailysmi.net

Pusaudžu grūtniecības līmenis sasniedzis tādu vērienu, ka dažas meitenes veic vairākus abortus pirms 16 gadu vecuma sasniegšanas. Šo šokējošo statistiku publicējuši Lielbritānijas eksperti.

Lielbritānijas Veselības aizsardzības ministrija publiskojusi biedējošu statistiku, kura attiecas uz pusaudžu grūtniecību. Tikai 2011. gadā valstī tika fiksēti vairāk nekā 200 atkārtotu abortu gadījumi meitenēm, kuras vēl nav sasniegušas 16 gadu vecumu. Bet vienai meitenei, kuras personība netiek izpausta, līdz 16 gadu vecumam bijuši 4 aborti.

Lielbritānijā tāpat kā Krievijā 16 gadu vecums tiek uzskatīts par piekrišanas vecumu, t.i., pusaudzis iegūst tiesības stāties intīmās attiecībās. Dzimumattiecības ar personu, kura jaunāka par 16 gadiem, ir kriminālsodāmas, bet, ja par14–15 gadus vecas meiteņu partneriem kļūst viņu vienaudži vai nedaudz vecāki puiši, policija parasti tam nepievērš uzmanību.

Lielbritānijas ekspertus īpaši biedē tas, ka abortus pusaudzes sākušas izmantot kā alternatīvu kontracepcijas līdzekli. Arvien lielāks skolēnu skaits uzsāk dzimumattiecības, nedomājot par sekām, neskatoties uz seksuālās audzināšanas stundām skolās. Pēc speciālistu domām agro dzimumdzīvi un pusaudžu grūtniecību veicina interneta pornogrāfijas kultūra, kurā tikumība tiek uzskatīta par novecojušu, – vēsta dailysmi.net.

Kopumā pērn 185 331 Lielbritānijas iedzīvotāja veikusi abortu. No šī sieviešu skaita 50 sievietēm bijuši 9 un pat vairāk abortu.


Написать комментарий