Čalovskis: Kas atmaksās manai mātei morālo kaitējumu?

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nekāda nauda nevar kompensēt gandrīz gadu aiz restēm un atšķirtību no ģimenes, uzskata Denis Čalovskis, kuru uzskata par vienu no datorvīrusa "Gozi" radītājiem. Vīruss paralizēja vairāk nekā miljonu datoru visā pasaulē.

Ceturtdien ES Cilvēktiesību tiesa atzina īslaicīgu Čalovska neizdošanu ASV. Kā intervijā radio "Baltkom" sacīja Čalovskis, viņš nesaprot, kas tas par lēmumu un, kas tajā rakstīts. "Sapratu tikai to, ka tam visam būs turpinājums. Saprotu, ka ir apžēlošanas iespēja par manu atrašanos Centrālcietumā. Diemžēl laiku atpakaļ nevar pagriezt. Dīvaini sanāk, ka par 10 mēnešiem cietumā var iedot 5 tūkstošus eiro. Labi, bet kādu kompensāciju iedos manai mātei? Vai tēvam, kura vairs nav?" retoriski jautā Čalovskis.

Viņš norāda, ka netaisās nekur bēgt. Čalovskis plāno cīnīties ar bedrēm uz ceļiem un gatavo jaunu projektu cīņai ar izgāztuvēm un miskasti.

Atgādinām, Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) palāta atzinusi, ka kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski Latvija nedrīkst izdot ASV, kamēr nav stājies spēkā ECT spriedums.

Kā liecina ECT paziņojums, Čalovskis lūdza piespriest viņam morālo kompensāciju 10 000 eiro apmērā, taču ECT šo prasību apmierināja tikai daļēji, atlīdzībā piespriežot 5 000 eiro.
 


Написать комментарий