Partijas „No sirds Latvijai” Latgales saraksta līdere ir rīdziniece 1

foto: F64
foto: F64

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām pieņem līdz rītdienai, 5.augustam, tādēļ partijas aktīvi iesniedz savus deputātu kandidātu sarakstus.

1.augustā savu sarakstu iesniedza arī politiskā partija „No sirds Latvijai”.

Zīmīgi, ka Latgales saraksta līdere ir rīdziniece, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece sociālajos un veselības jautājumos Silvija Šimfa.

Tomēr sarakstā, kurā ir 16 cilvēki, iekļauti arī Daugavpils pārstāvji: SIA "BOTTLNET" projekta vadītāja Valentīna Šabuņeviča (3.numurs), Daugavpils pilsētas 29.poļu pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Anžela Dubovska (6.numurs), A. Eglīša Ļaudonas vidusskolas fizikas skolotājs Jānis Dārziņš (8.numurs), pensionārs Romualds Maculevičs (10.numurs), SIA "SIGNE LTD." un SIA "PRO LINE D " pārdošanas vadītājs Andrejs Kitovs (14.numurs) un SIA "KPD AUTO STARS" valdes loceklis Leonīds Kaļiņins (16.numurs).

Tāpat Latgali plāno pārstāvēt Balvu, Riebiņu, Dagdas, Ludzas, Rēzeknes, Zilupes, Krāslavas novadu pārstāvji un vēl divi rīdzinieki.

Runājot par partiju kopumā, jāatzīmē, ka saskaņā ar CVK statistikas datiem vairākums deputātu kandidātu ir vīrieši – 63 (60%), pārējās ir sievietes – 42 deputātu kandidātes (40%). Jaunākajam partijas pārstāvim ir 22 gadi, vecākajam – 73.

Augstākā izglītība ir 93,3% (98 cilvēkiem) deputātu kandidātiem, pārējie 7 cilvēki (6,7%) ir ieguvuši vidējo izglītību.

Interesanti, ka lielākā deputātu kandidātu daļa (82 cilvēki) pēc tautības ir latvieši. Tāpat sarakstā iekļauti 4 krievi, 4 poļi, 2 ukraiņi, bet 13 deputātu kandidāti savu tautību nenorādīja.

94 deputātu kandidāti ir precējušies, 5 – nav precējušies, 6 ir šķīrušies, 4 ir atraitņi vai atraitnes, 36 nolēma neizpaust šo informāciju.

Jāatzīmē, ka 94 partijas „No sirds Latvijai” pārstāvji ir strādājošie, 2 – pensionāri, 2 – bezdarbnieki, 1 ir pašnodarbinātā persona, bet 6 cilvēki izvēlējās variantu „cits”.

Atgādināsim, ka Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 4.oktobrī.


Написать комментарий

nebalsoti par no,, sirds latvija''