No partijas „Latvijas attīstībai” Latgales reģionu Saeimā vēlas pārstāvēt bez darba esošie rīdzinieki

foto: la.lv
foto: la.lv

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) turpina pieņemt deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām. Šodien, 4.augustā, kļuva zināmi partijas „Latvijas attīstībai” deputātu kandidātu vārdi.

Saskaņā ar oficiālo informāciju, Latgales sarakstā ir tikai viens Daugavpils pārstāvis – SIA "Skonto Prefab" kvalitātes kontrolieris Mihails Juhnevičs (13.numurs).

Latgales saraksta līderis ir politiskā partijas "Latvijas attīstībai" valdes loceklis, "Basketbola klubs "VEF Rīga"" padomes priekšsēdētājs un SIA "UNPLUGGED" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Viņš nav vienīgais Rīgas pārstāvis, kurš vēlas pārstāvēt Latgales reģionu. Savu kandidatūru izvirza arī bezdarbniece Olga Geitus-Eitvina (3.numurs), bezdarbniece Jūlija Jaunrodziņa (6.numurs), Aleksejs Bočarovs, kurš nodarbojas ar konsultāciju sniegšanu uz uzņēmumu līgumu pamata (8.numurs), SIA "Olive oil" vecākais viesmīlis Toms Šubrovskis, kā arī SIA "LDz Cargo Loģistika" valdes loceklis Raitis Tukāns.

Tāpat sarakstā iekļauti Jūrmalas pārstāvji – bezdarbnieks Oskars Ikstens (5.numurs) un SIA "GLIO" projektu vadītājs Vilis Zilgalvis (12.numurs).

Latgales sarakstā ir arī Ludzas novada, Auces novada, Aglonas novada un Salaspils novada pārstāvji.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar CVK statistiku vairākums šīs partijas locekļu ir vīrieši – 61 (61%), pārējās – 39 – sievietes. Jaunākajam deputātu kandidātam ir 21 gads, vecākajam – 72.

Augstākā izglītība ir 69% deputātu kandidātu, pārējie (31%) ir ieguvuši vidējo izglītību.

Vairākums deputātu kandidātu – 74 cilvēki – ir latvieši, tāpat partijā darbojas 1 krievs, 1 ukrainis, bet 24 deputātu kandidāti savu tautību nenorādīja.

36 deputātu kandidāti ir precējušies, 24 – nav precējušies, 4 ir šķīrušies, 24 šo informāciju nolēma neizpaust.

Jāatzīmē, ka 79 partijas „Latvijas attīstībai” kandidāti ir strādājošie, 8 – studenti, 3 – bezdarbnieki, 2 – pašnodarbinātas personas un 8 atzīmēja variantu „cits”.

Jāatzīmē, ka CVK deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām pieņems līdz rītdienai, 5.augustam.


Написать комментарий