Āfrikas cūku mēris Daugavpils novadā: brīvdienās iznīcināta tikai viena mežacūka

foto: fedpress.ru
foto: fedpress.ru

Pirmdien, 4.augustā, Daugavpils novada domē notika preses konference, kuras gaitā masu saziņas līdzekļu pārstāvji interesējās, kā notiek cīņa ar Āfrikas cūku mēri.

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja, ka ir nodedzināti 4 550 kg nomedīto mežacūku, taču neviena no tām nebija inficēta ar Āfrikas cūku mēri.

„Par laimi, Daugavpils novada teritorijā vēl nav konstatēti Āfrikas cūku mēra gadījumi.

Šajā sakarā aizvadītajās brīvdienās Višķu pagastā notika mednieku festivāls „Minhauzens 2014”, mežacūku dedzināšanas vietā tika nogādāts tikai vienas mežacūkas līķis”, pastāstīja izpilddirektores vietnieks.

Pēc A.Aizbalta vārdiem, darba dienās nomedīto dzīvnieku skaits, visdrīzāk, pieaugs.

Savukārt Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins piebilda, ka šonedēļ Latgali apmeklēs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis, tādēļ Daugavpils novada pašvaldība plāno noskaidrot, kā norit pārvietojamas krematorijas iegādes process.

Pēc A.Kucina vārdiem, ja tiktu iegādāta un uzstādīta krematorija, Daugavpils novadā varētu nededzināt dzīvnieku līķus, turklāt tik nav tik efektīvi, kā gribētos.


Написать комментарий