„Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām” Latgales sarakstā ir tikai divi Saeimas deputātu kandidāti, kuri nedzīvo reģionā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.augustā bija pēdējā diena, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām. Saskaņā ar oficiālu informāciju, plkst.18:07 tika pieņemts pēdējais – trīspadsmitais – deputātu kandidātu saraksts, kuru iesniedza „Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām”.

Interesanti, ka partijā ir tikai 18 cilvēki, turklāt sarakstā tiek pārstāvēti visi valsts reģioni.

Zīmīgi, ka Latgales sarakstā ir tikai divi kandidāti – Ķekavas novada iedzīvotājs, SIA "WURTH" tirdzniecības reģionālais vadītājs Kaspars Lazdāns un Grobiņu novada iedzīvotāja, SIA „VET-MED” menedžere Līga Šalma.

Kopumā runājot par partiju, jāatzīmē, ka CVK statistikas dati liecina, ka vairākums deputātu kandidātu ir sievietes – 83,3% (15 cilvēki), 3 kandidāti – vīrieši (16,7%). Jaunākajam partijas pārstāvim ir 23 gadi, vecākajam – 58.

Augstākā izglītība ir visiem 18 deputātu kandidātiem. Tāpat neviens no deputātu kandidātiem neizpauda informāciju par savu ģimenes stāvokli, tomēr norādīja, ka ir strādājošie.

Vairākums „Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām” pārstāvju – 9 cilvēki – nenorādīja savu tautību, 8 deputātu kandidāti ir latvieši, 1 – polis.

Jāatzīmē, ka CVK ir saņēmusi 13 politisko partiju deputātu kandidātu sarakstus. Pirmā sarakstu iesniedza partija „Suverenitāte”, pēc tam -  „”Saskaņa” sociāldemokrātiskā partija”, „Vienotība”, „Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK””, „Zaļo un Zemnieku savienība”, „Latvijas krievu savienība”,  „Politiskā partija izaugsme”, „No sirds Latvijai”Vienoti Latvijai”, „Latvijas attīstībai”,  „Latvijas reģionu apvienība”, „Jaunā konservatīvā partija” un „Partija brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām”.

Kārtējās parlamenta vēlēšanas Latvijā notiks 2014.gada 4.oktobrī.


Написать комментарий