2014.gada pirmajos sešos mēnešos Daugavpils novadā tūristi visbiežāk apmeklēja Slutišķu vecticībnieku sādžu

foto: klab.lv
foto: klab.lv

2014.gada tūrisma sezonā Daugavpils un Daugavpils novads ir piesaistījis visai daudz tūristu, liecina Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) apkopotie dati

Šī gada septiņos mēnešos TIC apkalpoja 27 575 tūristus un ceļotājus. Par Daugavpils novada apskates objektiem interesējās 6 548 cilvēki, 120 vēlējās atrast naktsmītni, 332 TIC klienti gribēja saņemt informāciju par dabas parku „Daugavas loki”, savukārt 181 tūristu interesēja aktīvās atpūtas iespējas.

200 ceļotāji izrādīja interesi par Naujenes novadpētniecības muzeja piedāvājumiem, 104 vēlējās noskaidrot dažādus ceļojumu maršrutus. 168 TIC klientiem tika sniegta informācija par tūrisma infrastruktūru, pakalpojumiem, transporta kustību, kā arī vīzu saņemšanu. 148 klienti izrādīja interesi par uzņēmumiem, kuri darbojas sabiedriskās ēdināšanas jomā.

Tāpat TIC apkopoja informāciju par Daugavpils novada tūrisma objektu apmeklētību 2014.gada pirmajā pusgadā. Šajā laikā vispopulārākās tūrisma vietas bija Slutišķu vecticībnieku sādža (2016 apmeklētāji), Naujenes novadpētniecības muzejs (1575), Skrindu dzimtas muzejs (460) un Višķu amatnieku ciems (70).

TIC apkopotā informācija liecina, ka 19 560 klienti bija vietējie tūristi. Savukārt ārzemju tūristi parasti ierodas no Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Polijas, Lielbritānijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, ASV, Igaunijas, Holandes un Somijas. Jāatzīmē, ka mūsu novadu apmeklē arī tūristi no Seišelu salu republikas, Panamas, Brazīlijas, Meksikas, Ķīnas, Taizemes un Japānas.


Написать комментарий