Pasauli pārņem kaķu mānija: Cilvēki ēd kopā ar pūkaiņiem

foto: Reuters
foto: Reuters

Visu pasauli pārņēmusi kaķu mānija - Ņujorka, Vīne, Londona, Viļņa...visur ir kaķu kafejnīcas!

Šī ideja gan nav nekas jauns, tās pirmsākumi meklējami Japānā. Gan cilvēki, gan kaķi var kopā atpūsties, spēlēties, mīļoties un arī kaut ko uzkost.

Viļņas vecpilsētā vērusi durvis pirmā kaķu kafejnīca Lietuvā - "Murr... Cafe", kur apmeklētājiem būs iespēja iemalkot tēju vai kafiju vairāku kaķu sabiedrībā, vērot viņu draiskošanos un klausīties murrāšanā.

Kā stāsta idejas autors jurists Ļuds Basjulis, šāda ideja viņiem ar draudzeni Indri radusies pirms aptuveni diviem gadiem, bet pērn viņi izveidojuši savu "Facebook" profilu "www.facebook.com/CatCafeVilnius", kur sākuši pulcināt domubiedrus.

Pie neliela bāra cilvēki varēs izraudzīties vieglas uzkodas, bet blakustelpā, kur atrodas galdiņi un nelieli dīvāniņi, apmeklētājiem būs iespēja nesteidzīgi pavadīt laiku kopā ar kaķiem. Tur pieejams arī internets, grāmatas par kaķiem un galda spēles, bet gar sienām asprātīgi izvietoti plaukti, pa kuriem kafejnīcas iemītnieki varēs ērti kāpelēt, lēkāt un noraudzīties uz ciemiņiem no augšas.

Vēl viena telpa paredzēta tikai pašiem kaķiem - te atrodas gan viņu guļamistaba un ēdamistaba, gan tualete.

Visi kafejnīcas kaķi ņemti no patversmēm, bet apmeklētāji savus mājas mīluļus gan nevarēs ņemt līdzi, lai nejauši neatnestu kādu slimību un lai starp dzīvniekiem neizceltos domstarpības. Atklāšanas dienā te mitinājās četri kaķi - Margute, Rīžis, Joko Ono un Murss, bet drīz viņiem pievienosies vēl viens, kuram pagaidām vēl esot vajadzīga veterinārārsta uzraudzība.

Kafejnīcas kaķi ir vakcinēti, ikdienā par viņiem rūpēsies brīvprātīgie, bet kafejnīcā strādās divi vai trīs cilvēki.

Pēc saimnieku teiktā, ja starp kādu apmeklētāju un kaķi veidosies īpaši spēcīgas abpusējas simpātijas, dzīvnieku varēs "adoptēt".

Arī Ņujorkā atvērta kaķu kafejnīca, kur dzīvo kaķi un pircējiem tiek piedāvāti tādi tematiski dzērieni kā attēlā redzamais "kaķučīno". Kafejnīcā gan cilvēki, gan kaķi var kopā atpūsties, spēlēties, mīļoties un arī kaut ko uzkost. Uz vietas dzīvojas vairāk nekā desmit vietējo kaķu rezidentu, taču uz kafejnīcu var doties arī ar savu personisko mīluli.

Savukārt kaķu kafejnīca Londonā ir tik populāra, ka rezervēta mēnešus uz priekšu. "Lady Dinah’s Cat Emporium" ir visu laiku pirmā kaķu kafejnīca Apvienotās Karalistes galvaspilsētā, kas apmierina divas cilvēku vēlmes vienlaikus - nodrošina gan labu kafiju, gan mīļdzīvniekus, kas tiek uzskatīti par stresa noņēmējiem.

Arī Parīzē atvērta kaķu kafejnīca, kurā dzīvnieku mīļotāji varēs samīļot kādu no deviņiem kafejnīcas pūkaiņiem.

Parīzes kafejnīca "Cafe des Chats" veidota pēc Tokijas piemēra, kur izveidotas desmitiem kaķu kafejnīcas, ļaujot apmeklētājiem, kas nevar turēt mājdzīvnieku, izbaudīt kādu dzēriena krūzi ar murrājošu kaķi klēpī.

Parīzes kafejnīcas īpašniece Margo Gandelona skaidroja, ka visi deviņi kaķi nākuši no patversmes un rūpīgi izraudzīti tādi dzīvnieki, kas ir draudzīgi pret cilvēkiem.



Написать комментарий