Lauku attīstības speciāliste par Krievijas sankcijām: Mūsu uzņēmēji atradīs jaunus tirgus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu un izejvielu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas.

Importa aizliegums stājas spēkā nekavējoties un tiek ieviests uz gadu. Cik nopietni tas ietekmēs vietējos ražotājus, portālam Gorod.lv pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju biroja Daugavpils nodaļas lauku attīstības speciāliste Janīna Kursīte.

Pēc viņas domām, embargo noteikšana daļai pārtikas produktu sagādās neērtības ne tikai vietējiem ražotājiem, bet arī Krievijas uzņēmējiem, kuri sadarbojas ar ES valstīm.

„Manuprāt, tas nav pareizi, jo Latvijā darbojas uzņēmumi, kuru akcionāri ir Krievijas pārstāvji, piemēram, tas attiecas uz AS „Valmieras piens” un „Rīgas piens”. Eiropas Savienībā darbojas vairāki krievu uzņēmumi, tādēļ šie uzņēmēji arī cietīs sankciju dēļ”, paziņoja J.Kursīte.

Pēc lauku attīstības speciālistes vārdiem, vietējie uzņēmēji atradīs citus tirgus, ar kuriem varēs sadarboties un pārdot savas preces, piemēram, varētu ciešāk sadarboties ar Ķīnu.

„Domāju, ka uzņēmēji jau Ukrainas krīzes laikā ir sākuši meklēt citus partnerus, tādēļ viņi atradīs izeju no šīs situācijas”, atzīmēja J.Kursīte.

Atbildot uz jautājumu par to, vai ir gaidāms maksātnespēju pasludināšanas vilnis, J.Kursīte atzīmēja, ka diez vai tas notiks, tomēr zaudējumi ir nenovēršami. Viņa izteica pieņēmumu, ka mūsu reģionā visvairāk varētu ciest uzņēmumi „Latgales Bekons” un „Preiļu siers”, jo viņu ražotā produkcija tiek eksportēta uz Krieviju.


Написать комментарий