J. Jalinska: Latgalei piegādāta pārvietojama krematorija, tiek risināts jautājums par tās uzstādīšanas vietu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6. un 7. augustā Latgalē un Vidzemē oficiālā vizītē ieradies Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš kopā ar atbildīgo dienestu vadību iepazinās ar to, kā notiek cīņa ar Āfrikas cūku mēra izplatīšanos.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska tikās ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītāju Māri Balodi un Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas priekšnieku Arti Velšu. Lai uzzinātu, kā noritēja tikšanās un pie kā tā noveda, portāla Gorod.lv korespondents vērsās pie J. Jalinskas, lai saņemtu komentārus.

„Tikšanās noritēja diezgan labi. Ministrs mūs un zemniekus iepazīstināja ar tiem ierobežojumiem, kuri ieviesti katrā no zonām, kā arī pastāstīja par bioloģiskās drošības ievērošanas nepieciešamību. Uz mums vairāk attiecās jautājums par saldējamajām kamerām, kā arī pārvietojamā krematorija”, – sāka Daugavpils novada domes priekšsēdētāja.

Pēc J. Jalinskas vārdiem pārvietojamā krematorija no Lielbritānijas jau ir piegādāta uz Latgali – patlaban tā atrodas Laucesas pagastā, tomēr jautājums par tās uzstādīšanas vietu vēl nav atrisināts, ar to nodarbojas PVD.

Tika noskaidrots, ka pastāv varbūtība, ka valsts iegādāsies arī otru pārvietojamu krematoriju: „Ministrs paziņoja, ka atkarībā no tā, kādu dzīvnieku un subproduktu apjomu būs jāsadedzina, varēs iegādāties vēl vienu pārvietojamu krematoriju”.

Atbildot uz jautājumu, kas notiks ar pastāvošo dzīvnieku sadedzināšanas vietu Salienas pagastā, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja apstiprināja informāciju par to, ka tiklīdz krematorija sāks darbu, nepieciešamība meklēt jaunas un jau atrastās dzīvnieku līķu sadedzināšanas vietas Salienas pagastā darba izmantošana zudīs. Tomēr par konkrētiem pārvietojamās krematorijas darba uzsākšanas termiņiem runāt ir grūti, jo pēc tās uzstādīšanas vietas atrašanas, vēl būs jāapmāca personāls, – atzīmēja J. Jalinska.


Написать комментарий