Preiļos nedaudz sarūk komunālo maksājumu rēķini

foto enformy.com
foto enformy.com

Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” paredz, ka no šī gada 1. jūlija pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pamatlikme tiek samazināta no 22% līdz 21%. SIA „Preiļu saimnieks” informē klientus, ka sadzīves atkritumu tarifs un ūdensapgādes un kanalizācijas novadīšanas tarifs saglabājas līdzšinējais, bet šiem pakalpojumiem tiks piemērota 21% PVN likme (līdzšinējo 22% vietā), informē Preiļu pašvaldības mājaslapa.

SIA „Preiļu saimnieks” klientiem 1. jūlija par dažiem santīmiem samazināsies maksa par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem – līdzšinējo 1,31 Ls (ar PVN) vietā attiecīgi būs jāmaksā 1,29 Ls (ar PVN). Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem par sadzīves atkritumu izvešanu (no katras piedeklarētās personas) līdzšinējo 1,05 Ls (ar PVN) vietā būs jāmaksā Ls 1,04 (ar PVN), individuālajām mājām 240 l sadzīves konteineru izvešana divas reizes mēnesī maksās 4,01 Ls (ar PVN) līdzšinējo 4,03 Ls (ar PVN) vietā.

Attiecīgi par vienu procenta punktu PVN samazināsies arī citiem SIA „Preiļu saimnieks” sniegtajiem maksas pakalpojumiem. Tā kā siltumenerģijai piemērota samazinātā PVN likme 12%, tad PVN pamatlikmes samazināšana maksu par siltumenerģiju neietekmēs.


Написать комментарий