Balkonu konkursā Daugavpilī aktīvi piedalās arī vecākā gada gājuma cilvēki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Līdz šodienas, 16.jūlija, vakaram daugavpilieši var iesniegt pieteikumus par piedalīšanos tradicionālajā balkonu konkursā. Saskaņā ar konkursa noteikumiem, pieteikumi tiks sadalīti divās grupās – balkonu, lodžiju un terašu noformējums un otrā grupa – pagalmu, puķu dobju un ēkām piegulošu teritoriju noformējums. Katrā no grupām tiks vērtētas sabiedriskās un izglītības iestādes, daudzdzīvokļu mājas un privātmājas.

Sākotnēji tika plānots, ka komisija konkursa pieteikumus vērtēs no 17. līdz 22.jūlijam, taču Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova portālam Gorod.lv paziņoja, ka komisija ir sākusi darbu jau pirms nedēļas. Tas ir saistīts ar to, ka konkursā tika iesniegts ļoti daudz pieteikumu (16.jūlija rītā to bija 31).
Departamenta speciālisti šobrīd aktīvi apskata darbus, kas piedalās konkursā. S.Krjukova pastāstīja, ka visas konkursa nominācijās ir dalībnieki, departaments ir apmierināts ar pilsētnieku aktivitāti, taču departamenta vadītāja atzīst, ka aktīvāk konkursā varētu piedalīties juridiskās personas.

Lielu interesi par konkursu izrāda vecākā gada gājuma cilvēki. S.Krjukova paziņoja, ka komisijas vērtējumam balkonu un teritoriju noformējumus ir piedāvājuši arī 80-85 gadus veci cilvēki, kuri labprāt stāsta par saviem darbiem un cer saņemt pozitīvu novērtējumu.

Jāatzīmē, ka, novērtējot kompozīcijas, komisija ņem vērā kompozīcijas oriģinalitāti, augu un kompozīciju saskaņošanu ar ēkas fasādi, kā arī puķu dobju vizuālo risinājumu un augu saskaņošanu ar pagalma ainavu.

Konkursa rezultāti, dalībnieku un uzvarētāju vārdi tika paziņoti Pilsētas domē 24.jūlijā plkst.10:00. Pirmās vietas ieguvējs katrā kategorijā saņems naudas balvu 50 latu apmērā, „sudraba” ieguvējs – 30 latus, „bronzas”- 20 latus.


Написать комментарий