V.Širjakovs: Gāzes cenām un siltumenerģijas tarifam pirms apkures sezonas sākuma nevajadzētu palielināties

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas izpilddirektors pirms kāda laika tika ziņojis, ka sakarā ar dabas gāzes cenas pieaugumu siltumuzņēmumu tarifi varētu sasniegt rekordlielu līmeni. Lielas patērētāju kompānijas prognozēja, ka gāzes cena viņiem varētu pieaugt par 8%.

Neskatoties uz to, ka vasarā apkure ir atslēgta, siltumapgādes kompānijas nodarbojas ar ūdens sildīšanu, tas nozīmē, ka patērētāji siltumtarifu pieaugumu izjutīs vēl pirms apkures sezonas sākuma. Taču Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas izpilddirektors cer, ka gāzes tarifi nedaudz samazināsies pēc tam, kad uzņēmums „Latvijas Gāze” sāks piegādāt gāzi no Inčukalna pazemes gāzes krātuves.

Runājot par Daugavpili, jūnijā uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” tarifs sastādīja 44,18 latus par megavatstundu, bet jūlijā tie bija 47,09 lati par megavatstundu. Tarifs tika palielināts sakarā ar gāzes cenas pieaugumu, kura jūnijā sastādīja 210 latus par tūkstoti kubikmetru, bet jūlijā – 230 latus par tūkstoti kubikmetru.

Kā zināms, uzņēmuma siltumenerģijas tarifs ir atkarīgs no gāzes cenas, kuru uzņēmums samaksāja, iegādājoties gāzi. Šo tarifu attiecību, kuru „Daugavpils siltumtīkli” bija spiesti koriģēt sakarā ar akcīzes nodokļa ieviešanu pagājušā gada vasarā, ir apstiprinājis Sabiedrisko pakalpojumu regulators.

Katrus trīs mēnešus „Latvijas Gāze” iesniedz datus par prognozējamo gāzes cenu – tuvākajā laikā tie būs 230 lati par tūkstoti kubikmetru. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kurš ir pilsētas komunālās jomas kurators, portālam Gorod.lv paziņoja, ka, neskatoties uz pašreizējo ažiotāžu sakarā ar gāzes cenu, daudzi faktori un daudzas tendences liecina, ka apkures sezonas sākumā gāzes cenai (un attiecīgi uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” tarifam) nevajadzētu palielināties, iespējams, ka tie pat tiks samazināti.


Написать комментарий