Viedoklis: Pareizticība ir bumba zem Latvijas valsts 23

foto twitter.com
foto twitter.com

Pareizticīgie, kuru Latvijā ir 350 tūkstoši cilvēku, tā ir „piektā kolonna”, - uzskata antipadomnieks ar lielu pieredzi, Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks Jānis Rožkalns.

„Viņi aktīvi aģitēja par krievu valodu referenduma laikā [18.februārī]. Pat Kristīgajā akadēmijā Jūrmalā ir pareizticīgo vervēšanas centrs. Latvieši tiek atvilināti no citām baznīcām uz pareizticību. Latvijas pareizticīgā baznīca ir apvienības „Saskaņas Centrs” garīgais pamats”, - Rožkalns paziņoja ar nacionālistiskiem uzskatiem slavenajai latviešu avīzei „DDD”, kuru publicē skandalozi pazīstamais Aivars Garda, ziņo šodien, 17.jūlijā, IA „Regnum” korespondents.

„Tā ir traģēdija, ka latvieši pamet savas nacionālās baznīcas un pāriet mūsu bīstamākā kaimiņa ticībā. Droši var apgalvot, ka tā ir vēl viena bumba, kas tika ielikta valsts pamatā”, - paziņoja Rožkalns.

„Mums nav politiskās varas, mums nekā nav, latvieši šodien ir sašķelta tauta. Šobrīd mēs nevaram savākt 20 latviešus konkrētā nacionālā mērķa vārdā, lai viņi kopā kaut dažus mēnešus varētu konstruktīvi strādāt. Pēc pāris tikšanās jau sākas dažāda veida domstarpības – politiskās, garīgās, ekonomiskās, vēsturiskas u.tt.”, - teica aktīvists.
„Pastāv aksioma – kam pieder ekonomiskā vara, tas kontrolē politisko procesu. Daudzi latvieši ir noslēguši laulības ar krieviem. Krieviem pieder mūsu ekonomikas lielākā daļa, daudz īpašumu un plaša teritorija. Pareizticīgo baznīcā ir daudz latviešu”, - apgalvo Rožkalns.

Pēc viņa vārdiem, tādi paši procesi notiek arī lielākās valstīs – Vācijā, Spānijā vai Itālijā, taču sakarā ar to, ka Latvija ir daudz mazāka valsts, tai šie procesi ir bīstamāki: „Es neredzu iespēju apturēt šo procesu. Brīžiem šķiet, ka mēs esam kā kucēni, kas rej uz karavānu, bet nespēj mainīt tā virzienu. Mums jāpiespiež „karavāna” mainīt maršrutu, taču tas nav iespējams bez plaša tautas atbalsta”.


Написать комментарий
Показать предыдущие 3 комм.

nav jēgas no baznīcas kas klusē un nav izteikusi viedokli par valsts profesiju klasifikātorā ietvertajām okultiskajām prosijām profesijām. tieši tas ved cilvēkusuz iznīcību, jo bojā viņu veselo saprātu.

Латышей уже делят на хороших и плохих. Да!!!!! И ему ещё дали орден. Для националистов настали плохие времена...

ОТМОРОЗОК!!!!!!!!!! Несчастная страна, несчастная вырождающаяся нация!!!!!! С такими "умниками" нет будущего у этой страны!!!!

Savulaik Rīgas priekšnieks Gundars Bojārs pilnā mērā izmantoja jau čekas laikā iedibināto saiti un nodrošināja pareizticīgo baznīcas egregora okulto aizsardzību, kas parasti tika realizēta no Kr.Barona ielas klostera vai arī no Valgundes. Par to arī viņiem tika atdota Citadeles baznīca Rīgā. Tas pats turpinās arī Ušakova laikā.

Rožkalna kungam taisnība. Tas pats būtu sakāms arī par arābu ticībām

Rožkalna kungam tikai nevejadzētu aizmirst, ka vēl pirms Latvijas brīvvalsts rašanās Vidzemē bija arī latviešu pareizticīgie!

Taisnība ir tā, ka Krievijas pareizticīgo baznīca ir de facto Krievijas valsts baznīca. Turklāt kopš Staļina laikiem tā ir spēcīgā valsts varas un specdienestu ietekmē. Ja tā būtu neatkarīga no Krievijas, kā 30. gados Latvijā, tad situācija varbūt sāktu veidoties citādi. Ulmaņa laikos tiešām Latvijā bija ļoti daudz latviešu pareizticīgo un arī latviešu pareizticīgie mācītāji. Padomju laikā šis latviskais elements tika totāli sagrauts. Šķiet, ka Igaunijā ir vēl joprojām arī igauņu pareizticība visai spēcīga. Diez vai pareiztīcība pati par sevi ir vienīgais un lielākais drauds mūsu tautai, bet gan šīs baznīcas politiskā sasaiste ar Krievijas valsts varu. Varētu jau debatēt arī par kritīgās ticības kā "okupantu ticības" lomu latviešu tautas vēsturē. Latvieši jau vēl 16.-18.gs bija spēcīgi senču dievu pielūdzēji.

Nāks laiki un latvieši sapratīs ka krievi Latvijā un viņu pareizā baznīca ir audzējs Latvijas valstij, tas ir jāizgriež. Paldies latviešu patriotam Aivaram Gardam par patiesiem , un viediem vārdiem, un arī Jānim Rožkalnam.

taisnība, bet vajadzētu, ko darīt lietas labā. piedāvājiet ideju un jūs atbalstīs.

God. Rožkalna kungs! Luterticības baznīcās no saviem tautiešiem esmu saņēmusi apvainojumus. Par to, ka esmu apveltīta ar talantu, strādīgumu, iniciatīvu, izglītību. Pareizticīgo baznīcā meklēju glābiņu no tās iznīcības, ko man cenšas nodarīt tautieši vai citu tautību sakūdītie latvieši.
Teju 10 gadus meklējot palīdzību pareizticīgo baznīcā, izrādās, ka tur saņemu LIELU SPĒKU, lai spētu dzīvot un strādāt tālāk, lai spētu kaut mazliet īstenot savas ieceres.
Turklāt neviens no pareizticīgo baznīcas mani neiespaido vai kā citādi neuzspiež savu ticību, bet palīdzību man sniedz vienmēr, kad lūdzu.
Ja vairākās Latvijas vietās man ir radušās šaubas par kristīgās baznīcas baznīcēnu patieso dievticību, jo mulsina princips- klausies uz maniem vārdiem, bet neskati darbus, tad pareizticīgo baznīcā saņemu īpašu svētību.
Lūgums neapšaubīt patiesas vērtības!!! Es tik tiešām daudziem latviešiem iesaku apmeklēt pareizticīgo baznīcu, jo tur mūs uzskata par cilvēkiem un tur piedzīvojam neparastus brīnumus.

Anonīms: ОТМОРОЗОК!!!!!!!!!! Несчастная страна, несчастная вырождающаяся нация!!!!!! С такими "умниками" нет будущего у этой страны!!!!

Vairāk kā par apsaukāšanos krievu viena daļa neprot arī šis zema intelekta cilvēciņš

Kur ir musu patriotiska audzinasana skolas? Vienkarsi vinas nav.Kotad mes varam citu sagaidit.

Kaut kads murgs-parejzticigie draud Latvjai ar ko?

Tikai pilnigs idiots vareja 'sito uzrakstit!Ja-daudziem nav konstat'ete 'sizofrenija'!

Autors ir nekorekts nosaukdams preizticību par bumbu zem Latvijas valsts!Pareizticību iedibināja Tas Kungs Jēzus Kristus.Ja autors nomelno pareizticību,tad viņam jāgriežas konkrēti pie Pareizticības dibinātāja.Kopš 1908.gada pasulē nav neviena cilvēka,kas uzdošinātos tieši uzrunāt pašu Dievu To Kungu Jēzu Kristu.Pārējie ir tukši pļāpātāji ,ieskaitot raksta autoru!

tiešām antipadomnieks (labā drukas kļūda!) ir Rožkalns!:) ko viņš pats ir izdarījis reālas suverenitātes labā? par ko ordenis? ar ko luterāņu Misuri (ASV) sinodes vai Vatikāna ietekme ir Latvijas neatkarībai labvēlīgāka nekā Maskavas Patriarhāta ietekme? Būsim taču garīgi brīvi Kristus Kunga priekšā un neaizvainosim cits citam nedz nacionālās jūtas, nedz reliģiskās jūtas! Esmu ortodokss latvietis.

Traģēdija (atsaucoties uz nacionālorientēto skribentu) drīzāk ir tā, ka DDD raksta autors nepārzina Latvijas kultūru un vēsturi (kauns viņa IQ!). Autors nespēj aizdomāties, kāpēc pareizticīgo baznīcu dēvē arī par Vispasaules pareizticīgo baznīcu (apvienojot ticīgos no Japānas līdz Latvijai un līdz pat ASV) un kura pulcē patiesus kristiešus un intelektuāļus, nevis galēju politisko uzskatu paudējus. Aizlūgsim par viņa ķecerīgo uzskato mazināšanos un lai raksta autoram izdodas iegūt Kristus mieru un cilvēkmīlestību.

;Sis raksts vēl vairāk nostiprina manu pārliecību par to, ka īstenie latviešu tautas ienaidnieki ir tieši nacionālisti! Viņu naida kurināšana dzen mūsu tautu postā, mums jau ir precedents - vācbalti un latvieši, kā tas viss beidzās - ir labi zināms - ar uzaicinātiem PSRS tankiem Rīgā, jo Ulmaņa kliķei, kura darīja visu, lai vācbaltu kopiena emigrētu, nekas cits neatlika kā krist toreizējās Maskavas apkampienos, tagad Garda un viņam līdzīgie dzen mūs Vašingtonas globālistu dzelžainajās skavās.

Tas Kungs ir teicis: "Mana valstība nav no šīs pasaules un dodiet ķeizaram, kas ķeizaram pienākas" un kā papildina apustulis Pāvils - katra valdība ir no Dieva. Mēs kristieši nekad neesam saukuši vienu laicīgu valdību nomainīt ar otru, mums arī nav valdnieku prezidenta vai karaļa izskatā, bet ir viens Cars un Valdnieks Kristus, kura bauslību pildām - mīlam Dievu un tuvāko kā sevi pašu. Arī jūs nācionālisma mirāžas apmātie, Rožkaln un Garda, lūdzamies Kungu, lai viņš jūs nepazudina, bet gan atdod prātu!

"Anonīms: ОТМОРОЗОК!!!!!!!!!! Несчастная страна, несчастная вырождающаяся нация!!!!!! С такими "умниками" нет будущего у этой страны!!!!Vairāk kā par apsaukāšanos krievu viena daļa neprot arī šis zema intelekta cilvēciņš" dzintra

Latviesi ar vien debilaki paliek

Написать комментарий