Dome apstiprināja noteikumus par Daugavpils dzīvojamo māju fasāžu krāsošanas 80% līdzfinansējumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 27.septembrī, Daugavpils domes deputāti vienbalsīgi atbalstīja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos „Līdzfinansējums energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās”. Saskaņā ar grozījumiem Daugavpils iedzīvotājiem būs iespēja saņemt pašvaldības 80% līdzfinansējumu bēniņu siltināšanai un mājas renovācijai, kā arī ārsienu siltināšanai, fasāžu krāsošanai ar koplietošanā esošo logu un durvju maiņu.

Jaunie noteikumi nosaka, ka pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts ārsienu siltināšanai ar vai bez apdares darbiem, ar vai bez ārējo durvju un logu maiņas.

Energoefektivitātes pasākumu līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Nadeždins paziņoja, ka šogad ar pilsētas programmas palīdzību, kuras kopsumma sastādīja 324 tūkstošus latu, tika veikta divu dzīvojamo māju – Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35 – renovācija. 2012.gadā šis programmas realizācijai no pilsētas budžeta tika iedalīti 524 tūkstoši latu. Pagaidām neizmantoti līdzekļi tika rezervēti 15 bēniņu siltināšanas darbiem, kas, visdrīzāk, notiks jau nākamgad. Pēc V.Nadeždina vārdiem, ir saņemts pieteikums renovācijas darbu veikšanai dzīvojamajā mājā Ģimnāzijas ielā 18, kas izmaksās 114 tūkstošu latu, kā arī saņemti pieteikumi par vairāk nekā 10 bēniņu siltināšanu.

Savukārt, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka neviena cita Latvijas pašvaldība nenodrošina tik lielu līdzfinansējumu māju renovācijai vai bēniņu siltināšanai. Daudzi pilsētnieki jau ir novērtējuši renovācijas priekšrocības, tāpēc pašvaldība nolēmusi turpināt minētās programmas realizāciju, paplašinot to arī ar citiem pasākumiem – ārsienu siltināšanu, fasāžu krāsošanu, koplietošanā esošo logu un durvju maiņu.

V.Širjakovs atzīmēja, ka noteikumu grozījumi ļaus ne tikai taupīt siltumenerģiju, bet arī pārveidot pilsētas tēlu.


Написать комментарий