Neskatoties uz parādiem, visas Daugavpils dzīvojamās mājas tiks pieslēgtas apkurei

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils iedzīvotāju parāds par siltumenerģiju, kuru piegādi nodrošina uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli”, uz 2012.gada 11.septembri sastādīja 2 334 982 latus. Uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš portālam Gorod.lv paziņoja, ka vasaras laikā parāds ir samazinājies aptuveni par 600 tūkstošiem latu.

Iepriekšējos gados vasaras laikā tika labāk apmaksāti parādi, tomēr prakse liecina, ka daļa siltumenerģijas patērētāju atmaksā parādus arī septembrī, oktobrī un decembrī, ja minētie mēneši ir pietiekami silti.

Pēc M.Laudiņa vārdiem, Daugavpilī nav iespējama situācija, ka dažu dzīvojamās mājas iedzīvotāju parādu dēļ māja netiktu pieslēgta apkurei, jo tas nebūtu godīgi attiecībā uz tiem, kas pastāvīgi apmaksā siltumenerģijas piegādes pakalpojumu.

Uzņēmuma vadītājs aicināja pilsētniekus neuzkrāt parādus, lai lieta nenonāktu tiesā. M.Laudiņš atzina, ka cilvēkiem var būt dažādi objektīvi iemesli, kāpēc viņi nevar apmaksāt rēķinus, tāpēc uzņēmums vienmēr ir gatavs sadarboties ar tiem parādniekiem, kuri izlēmuši apmaksāt parādus. Saskaņā ar esošo praksi, ar klientiem tiek noslēgta vienošanās, kas ļauj apturēt soda naudas ieturēšanu (uzņēmumā tiek piemērotas minimālās likumā noteiktās soda sankcijas – 6% gadā).

M.Laudiņš atzīmēja, ka uzņēmums labprāt piekrīt noteikta veida kompromisam, savukārt tiesu izpildītājs, piedzenot parādu, diez vai būs tik lojāls.


Написать комментарий