M.Laudiņš: Dabasgāzes cenas pieaugums ietekmēs visu šo degvielu izmantojošo pašvaldību tarifus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām presē tika publicēta informācija, ka sakarā ar dabasgāzes cenas pieaugumu atsevišķās pilsētās, piemērām, Rīgā un Daugavpilī, varētu tikt paaugstināti apkures tarifi. Minēto informāciju plašsaziņas līdzekļiem paziņoja Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas valdes loceklis Andris Akermanis.

Uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš portālam Gorod.lv paskaidroja, ka apkures cenas Daugavpilī netiks paaugstinātas. Runa ir par to, ka dabasgāzes cenas paaugstināšanas rezultātā salīdzinājumā ar pagājušo gadu šajā apkures sezonā automātiski pieaug tarifs visos uzņēmumos, kas siltumenerģijas ražošanai izmanto dabasgāzi.

Šobrīd dabasgāzes cena sastāda 230 latus par kubikmetru, siltumenerģijas tarifs ir 47,09 lati par megavatstundu. „Latvijas Gāze” prognozē, ka tuvākajos mēnešos šis tarifs netiks mainīts.

M.Laudiņš apliecināja, ka apkures sezonas vidū dabasgāzes cena varētu tikt samazināta, sakarā ar ko samazināsies arī Regulatora apstiprinātais uzņēmuma tarifs. Par dabasgāzes cenas iespējamu samazinājumu liecina gan iepriekšējo gadu prakse, gan vairāki sociāli ekonomiski faktori – naftas cenas tendence, dolāra attiecība pret eiro, krīzes pārvarēšanas tendence eirozonā un saspīlējuma Persijas līcī mazināšanās utt.


Написать комментарий