Daugavpilī sākas apkures sezona: visas dzīvojamas mājas tiks pieslēgtas apkurei

foto aqua-therm.com.ua
foto aqua-therm.com.ua

Līdz ar gaisa temperatūras samazināšanos Daugavpils dzīvojamās mājās tiek pieslēgtas apkurei, kuras padevi atkarībā no laika apstākļiem regulē automatizētie siltummezgli.

Kopējā parādu summa par apkuri Latvijā sastāda gandrīz 24 miljonus latu, Daugavpilī parāda summa uz šī gada 1.septembri bija sasniegusi 2 334 982 latus. Tomēr, saskaņā ar uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītāja Māra Laudiņa paziņojumu, visas dzīvojamās mājas, neatkarībā no dzīvokļu īpašnieku parādiem, šajā sezonā tiks pieslēgtas apkurei.

Daugavpils DzKSU ziņo, ka viņu apkalpotās dzīvojamās mājas par 97% tika aprīkotas ar automatizētajiem siltummezgliem – tikai 20 mājās netika uzstādīta automātika un darbojas veci elevatora tipa siltummezgli. Šajā sakarā dzīvojamās mājās apkure tiek ieslēgta automātiski, izņemot dažus gadījumus.

Siltuma padeve dzīvojamās mājās šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, notiks sekojoši:
1. DzKSU gaida attiecīgu iesniegumu no dzīvojamās mājas vecāka, kuram ir tiesības noteikt apkures pieslēgšanas datumu un ārējo gaisa temperatūru. Šai dzīvojamo māvu vecāku grupai apkalpojošā organizācija atgādina, ka viņi uzņemas atbildību par savlaicīgu ziņu iesniegšanu sakarā ar apkures pieslēgšanu mājā.
2. DzKSU saņemot dzīvokļu īpašnieku kopsapulču protokolus ar datuma un ārējās gaisa temperatūras norādi, apkures pieslēgšana notiks saskaņā ar šo protokolu.
3. Gadījumā, ja netiks saņemti 1. un 2.punktā minētie dokumenti, apkure dzīvojamās mājās tiks pieslēgta saskaņā ar siltummezgla režīmu, t.i, automātiski.

DzKSU norāda, ka nav vēlams aizkavēt apkures pieslēgšanu ar mērķi ietaupīt, jo rezultātā dzīvokļos veidosies mitrums un pelējums. Lai likvidētu šīs nevēlamas sekas, nāksies palielināt siltuma padevi mājā, šādā veidā ietaupīt nav iespējams.


Написать комментарий