Daugavpils 15.vidusskola realizēs divus skolai izdevīgus projektus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes komiteju deputāti atbalstīja 15.vidusskolas ieceri piedalīties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) projektos, kuri saistīti ar bezdarbnieku un darba meklētāju neformālās izglītības programmām latviešu valodā, svešvalodās un datorzinībās. Projektu finansējumu pilnā apmērā nodrošina valsts, savukārt projektu realizējošā iestāde rezultātā iegūst dažādus labumus.

15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka minētie projekti nodrošina skolotājus ar papildus darbu un, attiecīgi, arī darba algu. Kā arī projekta ietvaros tiks iegādāts nepieciešamais aprīkojums un veikti nelieli remontdarbi. Pēc A.Gržibovska domām, mācību vielas pasniegšana dažāda sagatavošanas līmeņa cilvēkiem paaugstina skolotāju kvalifikāciju.

Lēmuma projekta apspriešanas gaitā tapa zināms, ka projektā iesaistītie skolotāji par vienu darba stundu saņems samaksu līdz 9 latiem. Minētā samaksa tika norādīta projekta dokumentācijā un to atbalstījusi NVA. Vidusskolas direktors paskaidroja, ka 9 lati stundā tika noteikti tāpēc, ka bieži vien pedagogam cītīgi jāstrādā, lai mēneša laikā sniegtu cilvēkiem valsts valodas eksāmenam nepieciešamas zināšanas.

Jāatzīmē, ka iepriekšējās vadības laikā šāda veida projekti 15.vidusskolā netika realizēti.


Написать комментарий