Pērn Daugavpilī realizētās produkcijas apjoms pārsniedza saražotās produkcijas apjomu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saražotās produkcijas apjoms pilsētā 2012.gadā, salīdzinot ar  2011.gadu, ir palielinājies par 11% un sastāda 159 497 tūkstošus latu, informēja Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Jāatzīmē, ka realizētās produkcijas apjoms pārsniedz saražotās produkcijas apjomu, kas liecina, ka uzņēmējiem izdevies realizēt krājumos esošo produkciju.

11,5% pieaugumu parādīja pārtikas rūpniecība. Piemēram, SIA „Daugavpils gaļas kombināts” 2,5 reizes palielināja ražotās produkcijas daudzumu, labi strādāja Daugavpils maizes ražošanas uzņēmumi AS „Latvijas maiznieks” un SIA „Moris”.

Metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmumu ražošanas apjoms saglabājās 2011.gada līmenī, sevišķi ir jāatzīmē AS „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”, kur realizētās produkcijas apjoms palielinājās par 21% un būtiski pieauga strādājošo skaits.
Ķīmisko šķiedru un to izstrādājumu ražošanas uzņēmumi palielināja produkcijas apjomu par 9%.   Kabeļu savienojumu ražotāji ir palielinājuši produkcijas apjomu par 27%, arī šajā gadījumā rezultāts ir sasniegts, pateicoties uzņēmuma rekonstrukcijai.

Kritums vērojams tikai šūšanas nozarē, kur vidējais produkcijas apjoms sastādā tikai 66% no pagājušā gada līmeņa. Nozares lielākā problēma ir darbaspēka trūkums.

Strādājošo skaits rūpniecībā ir pieaudzis par 4% un rūpniecībā pašlaik strādā 6414 cilvēki.

Jāatzīmē, ka arī 2011.gadā pilsētas ražošanas uzņēmumu realizētā produkcija pārsniedza iepriekšējā gada radītājus. Biznesa attīstības nodaļas informācija liecina, ka pieaugums bija vērojams saistībā ar metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmumu ražošanas apjoma pieaugumu, kas sastādīja 35,3%.

 


Написать комментарий