Skolēni no Latgales piedalījušies Meža olimpiādē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas projektu vadītāja Anda Sproģe paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad Meža olimpiādei iesniegto nodarbību skaits atkal sasniedzis jaunu rekordu – saņemti 225 darbi no 84 skolu pārstāvjiem, tostarp ļoti aktīvi bijuši Latgales reģiona skolu pārstāvji.

Meža olimpiādes ietvaros esejas „Ģeogrāfija mežā” iesniedza Silva Skride no Krāslavas pamatskolas, Gaļina Mikulāne no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Iveta Grīne no Špoģu vidusskolas, Lilioza Silasproģe no Jersikas pamatskolas, Regīna Stikāne no Līvānu 1.vidusskolas un Anita Kisiļevska no Andrupenes pamatskolas.

Pēc A.Sproģes vārdiem, lielā aktivitāte un interese patiesi iepriecina, bet žūrijas darbs šogad bijis vēl jo grūtāks – izvērtēt daudzos darbus un noteikt 6 vislabākos, kuri maijā tiksies pusfinālā, lai tālāk cīnītos par galveno balvu – ekspedīciju uz Norvēģijas dabas skolām.
Jāatzīmē, ka „Meža olimpiādes 2013” žūrijas komisijā darbojās Māra Mīkule (LR Zemkopības ministrijas Meža departaments), Velga Kakse (Valsts izglītības satura centrs), Inese Liepiņa (Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un tālākizglītības departaments), Inaīda Jagučanska (Tērvetes Dabas parks), Anda Sproģe (AS „Latvijas valsts meži”), Līga Zute-Abizāre (AS „Latvijas valsts meži”).

Jāpiebilst, ka Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.


Написать комментарий