J.Jalinska: Valsts sola segt 70% no plūdu radītiem zaudējumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 23.aprīlī, notikušajā Daugavpils novada domes ārkārtas sēdē Domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska paziņoja, ka pašlaik Daugavpils novada teritorijā zem ūdens atrodas vairāk nekā 6 000 ha zemes Kalkūnes, Sventes, Nīcgales, Līksnas, Tabores un Laucesas pagastā, no kuriem ap 50 ha ir vietējās un valsts nozīmes autoceļi.

J.Jalinska atzīmēja, ka 22.aprīlī Krīzes vadības padomes sēdē tika solīts, ka plūdu radītie zaudējumi tiks segti. Papildizdevumos ietilpst arī transporta izdevumi un dambja papildu stiprināšana, kā arī plūdu dēļ bojāto autoceļu atjaunošana.

Tomēr šobrīd vēl nav izlemts, kāda izdevumu daļa tiks segta – tā var būt attiecība 70% pret 30% vai 60% pret 40%. Jāatzīmē, ka jebkurā gadījumā pēc ūdens aiziešanas autoceļi tiks apsekoti un noteikts plūdu radīto zaudējumu apjoms.

„Pagaidām nav zināms, kādā stāvoklī ir autoceļi un cik daudz līdzekļu vajadzēs to atjaunošanai, bet valsts gatava palīdzēt, sedzot 70% no zaudējumiem, kas ir saistīti ar autoceļu atjaunošanu”, - paziņoja Janīna Jalinska.

 


Написать комментарий