Daugavpils novads aktīvi gatavojas Starptautiskajam tautas mākslas festivālam „Augšdaugava-2013

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Galvenais notikums, kuram šobrīd gatavojas Daugavpils novada domes darbinieki, ir Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava-2013”, paziņoja novada domes vadība kārtējā preses konferencē.

Saskaņā ar tradīciju pasākumi festivāla ietvaros divu dienu laikā – no 25. līdz 26.maijam –norisināsies Dabas parkā "Daugavas loki", Slutišķu sādžā, kas atrodas Naujenes pagastā. Festivāla ietvaros paredzēts Vislatvijas ūdenstūristu saiets „Lielais plosts 2013”.

25.maijā plkst.16:30 sāksies plostu un laivu sacensības, kuru laikā skatītājus uz peldošās skatuves izklaidēs dīdžejs, paredzētas arī dziesmas un dejas, karaoke, bārs.

Plkst.21:00 Vasargelišķos notiks sacensību noslēgums, rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana, speciālbalva – laiva. Vakara turpinājumā notiks balle zem klajām debesīm, pasākumā piedalīsies Latvijas populārākie mūziķi.

25.maijā Slutišķu sādžā un Latgales sētā notiks tradicionālais festivāls „Augšdaugava”, kura pasākumi sāksies plkst.10:00 ar dievkalpojumu Spruktu baznīcā.

Starptautiskā tautas mākslas festivāla dažāda vecuma apmeklētājus gaida amatnieku gadatirgus, radošās darbnīcas, konkursi, teātra studijas uzvedums, koncerti un sacensības, tostarp vizināšanās ar laivām, pļavas volejbols un pat akmeņu mešana.

Kā arī varēs izvizināties divjūgu karietē ar zirgiem, piedalīties dažādās ekskursijās.

Sīkāka informācija par festivāla programmu atrodama šeit.

 


Написать комментарий