Starptautiskajā festivālā „Augšdaugava 2013” uzstāsies latviešu, lietuviešu un baltkrievu tautas deju kolektīvi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils novads gatavojas nozīmīgam pasākumam – starptautiskajam festivālam „Augšdaugava 2013”.

Daugavpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elza Timšāne pastāstīja, ka 26.maijā sadarbībā ar Naujenes pagasta pārvaldi Daugavpils novada dome rīko grandiozu festivālu, kura mērķis ir popularizēt Daugavpils novada dabas vērtības, tradīcijas un kultūras vērtības, veicināt tūrisma un amatniecības attīstību, atbalstīt novada iedzīvotāju radošo darbību, stiprināt pārrobežu sadarbību.

Jāatzīmē, ka otro gadu pasākums notiek ES projekta „Sociāli kulturālā tīkla uzlabošana Zarasu, Braslavas un Daugavpils pierobežas reģionos” ietvaros. No 23.-27.maijam darbosies tautas deju nometne, kuras pārstāvji festivālā „Augšdaugava 2013” prezentēs nometnē sagatavotas latviešu, lietuviešu, baltkrievu tautas dejas.

Jāatzīmē, ka šī gada festivāla moto ir „Piedzīvo pasaku Augšdaugavas lokos!”, tādēļ festivāla dalībnieki un viesi tiek aicināti sagaidīt vasaru Daugavas krastos un piedalīties pasaku motīvu pilnos pasākumos. Festivāla programma noteikts patiks visai ģimenei – bērni varēs doties ceļojumā uz pasaku valsti, izvizināties karietē un pagaršot Raganas zupu, noskatīties amatieru teātra uzvedumu, izbaudīt folkloras un vokālo grupu uzstāšanos. Festivāla īpašie viesi būs jauniešu deju kolektīvs „Ežerelis” no Zarasiem, bērnu nu jauniešu deju kolektīvs no Braslavas un tautas deju kolektīvs „Līgo” no Rīgas.

Kā arī varēs apskatīt izstādes, piedalīties radošajās darbnīcās, sporta pasākumos, apmeklēt amatnieku tirdziņu, vārdu sakot, tie būs grandiozi un jautri svētki. Sīkāka informācija par festivāla programmu atrodama šeit (http://www.augsdaugava.lv/ ).


Написать комментарий