Dzīvojamā fonda pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzlabošanas iespēju apspriede Daugavpils pilsētas domē atgādināja balagānu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 16.jūlijā, Daugavpils pilsētas domē notika sapulce, kuras tēma bija „Dzīvojamā fonda pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzlabošanas iespējas”. Uz tikšanos tika aicināti māju vecākie un nomnieki.

Tomēr apspriest šo sasāpējušos tematu vēlējās daudzi iedzīvotāji: Domes lielā konferenču zāle bija gandrīz pilna. Kā parasti bija ieradušies aktīvākie Daugavpils iedzīvotāji – vecākā gada gājuma cilvēki.

Pēc pasākuma rīkotāja deputāta Vladislava Bojaruna vārdiem, sapulces mērķis bija uzklausīt pilsētnieku viedokļus un koriģēt turpmāko ar dažādu problēmu risināšanu saistīto rīcību.

Atklājot sapulci, pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis novēlēja visiem klātesošajiem izveidot dialogu, pateicoties kuram notiktu pozitīvas pārmaiņas.

Diemžēl daugavpilieši un DzKSU vadība nespēja veidot konstruktīvu dialogu. Noskatoties divus gadus veco filmu par uzņēmuma darba trūkumiem, pilsētnieki izveidoja rindu pie mikrofona, lai pastāstītu par to, kas viņus uztrauc.

Iedzīvotāji stāstīja par mums visiem zināmām problēmām: lieli rēķini, slikta dzīvojamo māju apkalpošana, vadības rupjā attieksme (salīdzinājumam var iepazīties ar portāla Gorod.lv 2009.gada februāra interaktīvu (http://www.gorod.lv/novosti/comments/85227).

Neskatoties uz to, ka deputāts P.Dzalbe sapulces sākumā lūdza ievērot laika limitu (3-5 minūtes uz vienu uzstāšanos) un uzdot konkrētus jautājumus, pilsētnieki bija ļoti emocionāli, krāsaini raksturoja DzKSU darbu kopumā un minēja atsevišķus uzņēmuma darbiniekus.

Iedzīvotāji kritizēja DzKSU izpilddirektori Valentīnu Dedeli, tehniskās nodaļas vadītāju Veru Rageli, juristi Jūliju Mamaju, uzņēmuma vadītāju Andri Švirkstu. Rezultātā deputātiem bieži nācās atgādināt par uzvedības normu ievērošanas nepieciešamību.

Neapšaubāmi cilvēkus var saprast: šajā jomā daudzu gadu laikā uzkrājās liels neatrisināto problēmu skaits. Atbildot uz jautājumiem, DzKSU vadība bieži vien minēja dažādus likumus.

Laiku pa laikam pilsētnieki izteica domu likvidēt DzKSU vai izteikt uzņēmumam iedzīvotāju neuzticību. Rezultātā sapulce, kuras gaitā vajadzēja apspriest un atrisināt esošās problēmas, atgādināja balagānu – klātesošie kliedza, puses apvainoja viena otru.

Daži no taisnības meklētājiem paši izrādījās noteikumu pārkāpēji. Kādas Ķīmiķu ciemata mājas vecākais, kurš pārmeta DzKSU zemu karstā ūdens temperatūru caurulēs, pats nelikumīgi ierīkoja savā dzīvoklī apsildāmo grīdu, paralizējot stāvvada darbu. Cita emocionāla pilsētniece, kura pieprasīja krāsns apkures remontu mājā ar daļējām ērtībām, parādu dēļ tika izlikta no trīsistabu dzīvokļa ar visām ērtībām.

Pusotru stundu vēlāk cilvēki pamazām pameta telpas, bet pats pirmais „cīņas lauku” pameta Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs J.Lāčplēsis.

Tikšanās ieilga, rinda pie mikrofona nemazinājās, savstarpējas pretenzijas bija dzirdamas vēl ilgi.



Написать комментарий