Nedēļas beigās daugavpilieši varēs iegūt portretu no pazīstama gleznotāja, norēķinoties ar ēdienu

foto no S.Balovina personīga bloga
foto no S.Balovina personīga bloga

Portālā Gorod.lv jau iepriekš ir publicēta intervija no plaši pazīstamā sava projekta „Naturālā apmaiņa”dēļ gleznotāja Sergeja Balovina, kurš mūsu pilsētā ieradīsies jau šonedēļ – 4. augustā.

Atgādināsim, ka S. Balovina projekta būtība ir tajā, ka gleznotājs ceļo pa visu pasauli, netērējot par to nekādus naudas līdzekļus, pie tam, viņa maršruts ir pilnībā atkarīgs no tā, kur mākslinieks tiek aicināts. Tā rezultātā notiek sava rakstura „naturālā apmaiņa” – par ēdienu, biļetēm, drēbēm un citām tamlīdzīgām lietām mākslinieks veido portretus.

Savukārt, uz mūsu pilsētu pazīstamais mākslinieks ieradīsies, jo to ir aicinājusi organizācijas «ОБ. КУ. МО» vadītāja Violeta Orluskaite.
Atzīmēsim, ka tikšanās reizes ar mākslinieku, kas ir raisījis tik lielu interesi sabiedrībā, notiks Marka Rotko centrā un laiks ir jau precizēts. Svētdien no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.30 notiks mākslinieka prezentācija, no plkst. 16.00 līdz 20.00 Sergejs Balovins plāno veidot portretus tiem, kas iepriekš pieteiksies vietnē.

Interesanti, ka šodien mākslinieks atrodas Voroņežā, tad viņš dosies uz Minsku, bet pēc tam – uz Daugavpili un Rīgu, šāds grafiks, kas ir pārpildīts ar Sergeja Balovina ceļošanu, arī lieliski raksturo viņa projektu „Naturālā apmaiņa” un viņa dzīvesveidu kopumā.


Написать комментарий