Zemessardze aicina pievienoties skrējienam ar lāpu apkārt Latvijai dalībniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nacionālie bruņotie spēki, sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, aicina visus valsts iedzīvotājus piedalīties akcijā „Apkārt Latvijai” – skrējienā ar lāpu pa Latvijas robežu.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja  Zemessardzes 34. Artilērijas bataljona štāba priekšnieks kapteinis Oskars Purmalis, skrējiens pa Latvijas robežu norisināsies no 15. līdz 21. augustam, savukārt, viens no beigu posmiem notiks Daugavpils novada un Daugavpils teritorijā.

Pēc O. Purmaļa vārdiem, lāpa no Krāslavas novada (Borovka) uz Daugavpils novadu (Naujene) tiks nodota 20. augustā plkst. 16.00, pēc tam specdienestu pārstāvji un iedzīvotāji, kas izteica vēlmi piedalīties skrējienā, turpinās savu ceļu uz Daugavpili.

Apmēram plkst. 19.00-20.00 notiks apstāšanās Vienības laukumā, kur notiks ieroču izstāde, uzstāsies kinologi, jaunsargi, kā arī bokseru kluba un Daugavpils teikvando kluba paraugdemonstrējumi, uzstāsies arī muzikālie kolektīvi un Daugavpils novada muzejs.
Jau naktī, plkst. 3.00, skrējiens ar lāpu turpināsies līdz Subatei Ilūkstes novadā, kur sastapsies divas lāpas, jo 15. augustā Rīgā no Brāļu kapiem skrējienu iesāks divas grupas, katra ar savu lāpu.

Skrējiena dalībnieki no Subates līdz Rīgas pilsētas robežai dosies ar autobusu, pēc tam notiks svinīgais fināla skrējiens no Rīgas pilsētas robežas līdz Brīvības piemineklim.

Oskars Purmalis atzīmēja, ka jau vairāk nekā 60 cilvēku ir izteikuši vēlmi piedalīties tajā skrējiena etapā, kas norisināsies Daugavpils teritorijā, bet visi interesenti tiek aicināti iesūtīt savus pieteikumus noteikta posma Nacionālo bruņoto spēku atbildīgajai personai.
Ja Jūs vēlaties 20. augustā pievienoties skrējiena dalībniekiem posmā Dagda-Krāslava-Daugavpils, jāsazinās ar Zemessardzes 38. bataljona majoru Ilmāru Sparānu (ilmars.sparans@mil.lv), bet, ja vēlaties piedalīties posmā Daugavpils-Subate, tad rakstiet Zemessardzes 34. Artilērijas bataljona pulkvežleitnantam Gunāram Vizulim (gunars.vizulis@mil.lv). Sīkāku informāciju var arī atrast на www.mil.lv un www.sargs.lv .

Atzīmēsim, ka akcija „Apkārt Latvijai” tiek rīkota par godu 21. lāpu skrējiena gadadienai, kuru rīkoja Nacionālie bruņotie spēki  jau 1992. gadā, kā arī Latvijas Republikas pasludināšanas 95 gadu jubilejai. Kopējais maršruta garums ir 1500 km, tas tiks sadalīts 14 posmos, kurus tiek plānots pieveikt 7 dienās.
 


Написать комментарий