Apkārt Latvijai ceļojošā lāpa rīt sasniegs Daugavpils novadu

foto: ventasbalss.lv
foto: ventasbalss.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka visi valsts iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties akcijā „Apkārt Latvijai” – skrējienā ar lāpu pa Latvijas robežu.

Viens no skrējiena beigu posmiem notiks Daugavpils novada un Daugavpils teritorijā.

Daugavpils novada domes Sporta nodaļas vadītājs Eduards Lihoveckis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jau rīt plkst.16:00 mūsu novada brīvprātīgie saņems ceļojošo lāpu no Krāslavas novada pārstāvju rokām, pēc tam specdienestu pārstāvji un iedzīvotāji, kas izteica vēlmi piedalīties skrējienā, turpinās savu ceļu uz Daugavpili.

Tādējādi apmēram plkst.19.00-20.00 notiks apstāšanās Vienības laukumā, kur notiks ieroču izstāde, uzstāsies kinologi, jaunsargi, kā arī bokseru kluba un Daugavpils teikvando kluba paraugdemonstrējumi, uzstāsies arī muzikālie kolektīvi un Daugavpils novadpētniecības muzejs.

Jau naktī, plkst.3.00, skrējiens ar lāpu turpināsies līdz Subatei Ilūkstes novadā, kur sastapsies divas lāpas, jo 15.augustā Rīgā no Brāļu kapiem skrējienu iesāka divas grupas, katra ar savu lāpu.

Skrējiena dalībnieki no Subates līdz Rīgas pilsētas robežai dosies ar autobusu, pēc tam notiks svinīgais fināla skrējiens no Rīgas pilsētas robežas līdz Brīvības piemineklim.

Atgādināsim, ka akcija „Apkārt Latvijai” tiek rīkota par godu lāpu skrējiena 21.gadadienai, kuru 1992.gadā rīkoja Nacionālie bruņotie spēki, kā arī Latvijas Republikas pasludināšanas 95 gadu jubilejai. Kopējais maršruta garums ir 1500 km, tas tiks sadalīts 14 posmos, kurus tiek plānots pieveikt 7 dienās.


Написать комментарий