Daugavpils novada dienu ietvaros notiks Naujenes novadpētniecības muzeja atklāšana

foto: travelnet.lv
foto: travelnet.lv

Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka Daugavpils novada dienu ietvaros 19.septembrī plkst.16:00 notiks renovētā Naujenes novadpētniecības muzeja atklāšana.

Atgādināsim, ka šovasar Naujenes novadpētniecības muzejā notika piegulošās teritorijas labiekārtošana, kas izmaksāja aptuveni 30 tūkstošus latu.

Projekta ietvaros Naujenes novadpētniecības muzeja teritorijā tika veikti labiekārtošanas darbi, autostāvvietas izveide, gājēju celiņa izveide, ielas apgaismojuma sistēmas uzlabošana, koku izzāģēšana, soliņu ierīkošana, atkritumu tvertņu uzstādīšana utt.

Tāpat Daugavpils novada dome bija iedalījusi papildlīdzekļus četru tūkstošu latu apmērā, lai kultivētu un izlīdzinātu zemesgabalu, piegādātu melnzemi, iesētu zālienu. Tāpat dažviet tika ieklātas ietvju plāksnes.

Nesen, 14.augustā, Naujenes novadpētniecības muzejs noteica uzvarētāju konkursā par mēbeļu un aprīkojuma izgatavošanu ar dizainera palīdzību. Minētais pakalpojums izmaksās 21 236 latus bez PVN.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar konkursa nolikumu tā ietvaros tiek plānots iegādāties stendu brošūrām, recepcijas letes, biroja krēslus un galdus, dokumentu skapjus, plauktus un atpūtas zonas mēbeles. Tāpat plānots uzstādīt dažas ekspozīciju vitrīnas, izstrādāt Daugavpils novada logo zīmi, uzstādīt ekspozīciju stendus, diorāmu „Daugavas zemūdens pasaule”, pārrāmēt V.Zeiles mākslas darbus u.c.

Vanda Kezika atzīmēja, ka darbu veikšana vēl nav pabeigta, tomēr viņai ir prieks, ka muzejā gaidāmas pozitīvas pārmaiņas: „Gribētos, lai Naujenes novadpētniecības muzejs kļūtu par novada iedzīvotāju pulcēšanās vietu”.


Написать комментарий