Autobusu pārvadājumi nodoti jaunizveidotajam uzņēmumam “Daugavpils satiksme”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.decembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu mainīt AS „Tramvaju uzņēmums” nosaukumu uz „Daugavpils satiksme” un noslēgt līgumu par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, piešķirot uzņēmumam tiesības minētos pakalpojumus sniegt no 2014.gada 1.janvāra.

Atgādināsim, ka minēto lēmumu pirms nedēļas apsprieda Finanšu komitejas sēdē, kuras gaitā paskaidroja, ka autobusu pārvadājumu funkcijas nodošana pašvaldības uzņēmumam ir saistīta ar to, ka pašvaldība nevēlas nodot šo funkciju, izsludinot atklātu konkursu. Savukārt atstāt funkciju AS „Autobusu parks” pārziņā nav iespējams, jo, piedaloties konkursā, uzņēmums pretendē arī uz pārvadājumu veikšanu rajona mērogā, tādēļ nevar slēgt līgumu par pilsētas pārvadājumiem.

Pieņemot gala lēmumu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis precizēja, vai Juridiskajam departamentam neesot šaubu par pieņemtā lēmuma pareizību, uz ko departamenta vadītāja Lilija Žuromska atbildēja, ka šaubas ir vienmēr, taču citas izejas šajā situācijā pašvaldībai neesot.

„Šis lēmums nozīmē, ka daugavpiliešus arī turpmāk pārvadās pašvaldības uzņēmums, tie paši autobusi un autobusu vadītāji. Domes pieņemtā lēmuma dēļ neviens no pašvaldības uzņēmumu-pārvadātāju darbiniekiem darbu nezaudēs. Sociālās garantijas, darba samaksas kārtība netiks grozīta”, portālam Gorod.lv pēc sēdes paziņoja pilsētas mērs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka faktiski ar pārvadājumiem kā darba apakšuzņēmums nodarbosies AS „Tramvaju parks”. Tiek plānots, ka reorganizācijas rezultātā tiks atrisinātas arī dažas papildus problēmas, piemēram, maršruti tiks plānoti daudz racionālāk.

Jāatzīmē, ka joprojām nav izlemts, vai pēc pārejas uz eiro brauciena maksa, kas eiro valūtā sastāda 0,42 eiro, tiks noapaļota. 


Написать комментарий