Daugavpilī ar atkritumu izvešanu varētu nodarboties divi pašvaldības uzņēmumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

16.decembrī kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, pilsētas vadība pastāstīja, kas nodarbosies ar atkritumu izvešanu pēc 1.janvāra, jo pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe iepriekš ziņoja, ka vienošanās ar AS „Daugavpils Spec.ATU” ir spēkā līdz šā gada beigām.

Preses konferencē pastāstīja, ka aizvadītajā nedēļā tika parakstīta vienošanās par līguma pagarināšanu ar AS „Daugavpils Spec.ATU” līdz Domes izsludinātās konkursa procedūras pabeigšanai. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks apliecināja, ka ar sadzīves atkritumu izvešanu saistītu problēmu nebūs.

P.Dzalbe paziņoja, ka sākotnēji, kad AS „Daugavpils Spec.ATU” piedāvāja pagarināt līgumu un noslēgts vienošanos, bija plānots, ka konkurss beigsies pusgada laikā, nekādu šķēršļu nebūs un radušos jautājumus uzņēmums uzdos noteiktajā termiņā, tādēļ iepirkuma laiks neieilgs. Taču sakarā ar sūdzību par konkursa nolikumu iepirkuma laiks tomēr tika pagarināts. 18.decembrī pašvaldības pārstāvji dosies uz Iepirkumu uzraudzības biroju, lai sniegtu paskaidrojumus, pēc kā taps zināms, vai sūdzība tiks atzīta par pamatotu.

Uz jautājumu par to, kāpēc pašvaldība izsludināja konkursu, nevis uzreiz nodeva šo pakalpojumu pašvaldības uzņēmumam, kā tas tika izdarīts ar autobusu pārvadājumiem, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka kādā Satversmes atzinumā esot atrunāts, ka līgums par sadzīves atkritumu izvešanu jānoslēdz konkursa rezultātā.

Tāpat pilsētas mērs paziņoja, ka pašvaldībai esot zināms, ka pašvaldības uzņēmumu piedāvātā minētā pakalpojuma maksa esot izdevīgāka, nekā AS „Daugavpils Spec.ATU” piedāvātā. Dome uzskata, ka konkursa rezultātā varētu tikt piedāvāta vēl izdevīgākā līgumcena, tādēļ konkurss arī tika izsludināts.

Gadījumā, ja konkurss ieilgs, pakalpojumu sniegs pašvaldības uzņēmums. „Patlaban uzreiz divi mūsu uzņēmumi gatavojas nepieciešamības gadījumā sniegt atkritumu izvešanas pakalpojumu”, paziņoja J.Lāčplēsis.

Savukārt Pēteris Dzalbe, komentējot jautājumu, paziņoja, ka līgums ar AS „Daugavpils Spec.ATU” paredz, ka reizi 3 gados konteineri tiek nomainīti pret jauniem, reizi 5 gados tiek atjaunots autoparks. Tādēļ, ja sadzīves atkritumus izvedīs pašvaldības uzņēmums, pakalpojums kļūs lētāks.

P.Dzalbe piebilda, ka šajās brīvdienās otro reizi pēc kārtas pilsētas centrā pie atkritumu konteineriem veidojas stihiskas izgāztuves. Pēc viņa domām, tas nozīmē, ka uzņēmums savlaicīgi neizved atkritumus vai sētnieki nesakārto pie konteineriem esošo teritoriju. 


Написать комментарий