Finanšu komiteja ierosināja vienotu pieeju Daugavpils novada sabiedrisko pirts pakalpojumu cenu noteikšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti daudz diskutēja par jautājumiem, kuri ir saistīti ar sabiedriskās pirts pakalpojumu cenām Sventes, Skrudalienas un Kalkūnes pagastos.

Jāatgādina, ka pirmo reizi par vienotu pieeju Daugavpils novada sabiedrisko pirts pakalpojumu cenu noteikšanā tika runāts 5.decembrī notikušajā Finanšu komitejas sēdē, kad darba kārtībā bija jautājums par Kalkūnes pagasta sabiedriskās pirts pakalpojumu jauniem tarifiem. Jautājums tika nodots koriģēšanai un atkārtoti izskatīts 19.decembrī.

Katrs no ziņotājiem – Sventes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Brigita Vasiļevska, Skrudalienas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Betija Ivanova un Kalkūnes pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Osvalds Kursītis – izanalizējot sabiedriskās pirts apmeklētību un klientu veidus, noteica cenas, atkarībā no izdevumiem, kas ir saistīti ar pirts darbu. Cenas stāsies spēkā no 2014.gada 1.janvāra. 

Jāatzīmē, ka jautājuma apspriešanas gaitā tika izteikti dažādi viedokļi par to, kādas sociālās grupas varētu izmantot atvieglojumus, rezultātā izskatīšanai Domes deputātu sēdē 28.decembrī tiks nodots lēmums, saskaņā ar kuru visi Daugavpils novadā dzīvojošies bērni līdz 7 gadu vecumam pirts pakalpojumus izmantos bezmaksas, bet maznodrošinātās personas savā pagastā sabiedrisko pirti apmeklēs ar 50% atlaidi.


Написать комментарий