Jautājumus par brīvdienu 7. janvārī Daugavpils novada domes darbiniekiem risinās individuālā kārtībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorog.lv ir zināms, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis izdeva rīkojumu, saskaņā ar kuru pašvaldības uzņēmumu darbinieki pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, tas ir, 7. janvārī iepriekš vienojoties ar saviem darba devējiem, var paņemt brīvdienu.

Turklāt tas, kā tiks uzskaitīta šī svētku diena, vai tā kļūs par bezalgas atvaļinājumu vai to nāksies atstrādāt citā dienā, var lemt cilvēki, kuri vēlas svinēt Ziemassvētkus.

Daugavpils novada domes Informācijas un sakaru ar sabiedrību nodaļa portālu Gorod.lv informēja, ka katram novada domes vai pašvaldības uzņēmuma darbiniekam, kurš vēlas svinēt pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus, jautājums tiks risināts individuālā kārtībā.

„Oficiāla rīkojuma par iespēju paņemt brīvdienu nebūs, jo likumdošana to neparedz, bet, ja kāds šajā dienā vēlēsies paņemt brīvdienu, jautājums tiks risināts individuāli”, – paziņoja Daugavpils novada domes sakaru ar sabiedrību speciāliste Olga Davidova.

Atzīmēsim, ka Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, pamatojoties uz Darba likuma 54. punktu un 56. punkta otro daļu, šogad jau ceturto reizi izdeva rīkojumu par iespēju pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos paņemt brīvdienu.


Написать комментарий