Naujenes Novadpētniecības muzejā interesentiem stāstīs par vakarēšanas tradīcijām Latgalē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada Naujenes Novadpētniecības muzejā realizēts projekts „Vakarēšanas tradīcijas Latgalē”, portālam Gorod.lv paziņoja Naujenes Novadpētniecības muzeja direktore Evita Kusiņa-Koļesņika.

Pēc viņas vārdiem, projekta finansējums ir 500 lati (711,44 eiro), un tā ietvaros no 2013.gada maija tika organizēta ekspedīcija Slutišķu vecticībnieku sādžā un vāktas tradicionālo ēdienu receptes, nopirkti programmas realizēšanai un tautas lietišķās mākslas studijas „Pūpoli” Naujenes filiālei nepieciešamie klūgu un sloksnīšu apstrādes instrumenti, kā arī iegādāti māla trauki pankūku cepšanai un tējas dzeršanai.

Rezultātā projekta ietvaros tika izveidots jauns tūrisma produkts - muzejpedagoģiskā programma „Vakarēšanas tradīcijas Latgalē”, kura domāta dažāda vecuma tūristu grupām.

Katru ceturtdienu no plkst.14:00 – 17:00 muzejā notiek bezmaksas nodarbības meistara Viktora Kuhaļska vadībā.

Naujenes Novadpētniecības muzeja vadītāja atzīmēja, ka projekta ietvaros interesenti varēja apgūt klūgu pīšanas pamatus, un šo iespēju izmantoja aptuveni 10 cilvēki, bet līdz ar jaunā aprīkojuma iegādi šī iespēja būs pieejama daudz lielākam cilvēku skaitam.
Zīmīgi, ka šogad muzejs organizē nodarbības bērniem, galvenokārt tās ir radošās darbnīcas, tādēļ muzejā gaida ne tikai Daugavpils novada, bet arī citu novadu un pilsētu skolēnus. Tālrunis uzziņām: 65471321.


Написать комментарий